Pre Amazon by malo pracovať 12 tisíc ľudí

Amazon chce pri Prahe tretie centrum.Amazon chce pri Prahe tretie centrum. Zdroj: SITA

Zámery najväčšieho svetového e-shopu Amazon sú v Česku väčšie, než sa doteraz vedelo. K doterajším plánom na výstavbu dvoch veľkých distribučných skladov a jedného už fungujúceho centra pre vrátený tovar pribudne ešte minimálne jedno logistické centrum.

Tieto informácie uviedol denník E15, ktorý sa odvolal na niekoľko spoľahlivých zdrojov. Bude to opäť stredisko pre vrátený tovar, ale väčšie než to, ktoré od minulého roka funguje v obci Dobrovíz pri Prahe.

Horúcim kandidátom je priemyselná zóna v Pavlove pri rýchlostnej ceste R6. Projekt tamojšieho skladového komplexu počíta s výstavbou siedmich hál s celkovou rozlohou 131.000 štvorcových metrov (m2). To by sa Amazonu hodilo. Navyše je to na dohľad od Dobrovíze, kde sa v piatok (12. septembra) začala výstavba distribučného skladu Amazonu, ako aj kúsok od letiska.

Zónu v Pavlove vlastní developér Immorent z rakúskej skupiny Erste. Projekt, ktorý má už aj stavebné povolenie, je momentálne na predaj.

"Veľký záujem o Pavlov má spoločnosť Panattoni," povedal jeden zo zdrojov.

Práve firma Panattoni umiestnila Amazon do obidvoch lokalít v obci Dobrovíz. Amazon ani Panattoni záujem o Pavlov priamo nepotvrdili.

Druhé stredisko pre takzvanú reverznú logistiku bude ešte väčšie než to súčasné, ktoré má 25.000 m2. Z dlhodobého hľadiska to znamená minimálne ďalších 1000 pracovných miest.

V piatok odštartovaný projekt distribučného skladu je ale ešte väčší. Jeho plocha sa blíži k 100.000 m2. Zástupca Amazonu na slávnostnom začatí stavby distribučného skladu uviedol, že po tom, ako sklad začne fungovať naplno, bude v ňom pracovať 2000 stálych zamestnancov. A napríklad, pred Vianocami sa k nim pripoja ďalšie tri tisícky brigádnikov. Keď sa k tomu pridá ešte plánovaný druhý distribučný sklad a dve reverzné centrá, bude pre Amazon v Česku pracovať až 12.000 ľudí.

 

Viac o téme: Praha Pracovné miesta Zahraničné Česká republika Amazon
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy