Český investičný guru v nelichotivom svetle kvôli sexuálnemu návrhu

Pavel Čurda (vľavo) a Gesche Haasová (vpravo)Pavel Čurda (vľavo) a Gesche Haasová (vpravo) Zdroj: Koláž/Twitter, LinkedIn

Český investor startupových projektov Pavel Čurda prekročil hranice biznisu a počas berlínskej konferencie poslal mladej americkej podnikateľke email so sexuálnym návrhom. Za nekorektné podnikateľské správanie s ním viacerí podnikatelia ukončili spoluprácu.

Ženy nemajú jednoduché uplatniť sa v „mužskom“ svete. Vo svete technológií ich nie je veľa. Ak sú k tomu nielen inteligentné, ale aj krásne, môžu sa stať obeťou tzv. sexuálneho harašmentu aj počas pracovného stretnutia. Takýto prípad si zažila mladá americká podnikateľka Gesche Haasová počas nedávnej starupovej konferencii v Berlíne. Od českého starupového podnikateľa a investora Pavla Čurdu dostala sexuálny návrh. Prekvapujúce na celej situácii je, že nebola jediná, ktorá v ten večer dostala sexuálny návrh, ale aj jej kolegyňa z konferencie. Tieto informácie priniesol technologický server TechCrunch.com.

Hovorí sa, že aj negatívna reklama je reklama a každý podnikateľ so sebou nosí „vlastnú“ vizitku, ktorou sa na verejnosti prezentuje. Vizitkou Pavla Čurdu počas berlínskej konferencie bol email zaslaný podnikateľke Gesche Haasovej, v ktorom sa skrývala ponuka na sexuálne služby. Jeho "investičný" návrh, mohol byť chápaný ako poskytnutie služby za protihodnotu v obchode. V jeho emaile stál takýto návrh:

„Neodídem z Berlína, pokiaľ sa s tebou nevyspím. Platí?“

Ako sa podarilo získať vyjadrenie portálu idnes.cz, Pavel Čurda odmietol spojitosť emailu s jeho podnikaním. Tvrdil, že išlo o osobný email. Počas konferencie sa rozprávali nielen o obchode, ale aj o živote. Dokonca sa jej ospravedlnil aj na sociálnej sieti Twitter.

„Proti ženám nič nemám, podporujem rovnosť príležitostí a nutnosť podporovať ženy v technologickej oblasti,“ povedal Pavel Čurda.

Túto situáciu však zobrala do vlastných rúk mladá podnikateľka Haasová a na škandál upozornila.

„Verím, že keď ostatné ženy uvidia, že som sa nebála ísť na verejnosť, nabudúce sa ani ostatné nebudú báť upozorniť na to, keď sa im stane rovnaká situácia,“ povedala Haasová.

Podnikateľ Čurda už pravdepodobne oľutoval aj svoje konanie. Spočiatku tvrdil, že ide o falošný email, keďže jeho emailová schránka bola pred časom hacknutá. Nakoniec sa však reportérovi serveru TechCrunch.com Mikeovi Butcherovi  priznal a ospravedlnil sa. Jeho ospravedlnenie však nebolo prijaté a Pavel Čurda si svoj „trest“ odpykáva v podobe zákazu písať a zverejňovať články v magazíne The Next Web, s ktorým donedávna spolupracoval. Spoluprácu s ním dokonca ukončil aj organizátor konferencie.

Email od investora Pavla Čurdu pre podnikateľku Gesche Haas:

Email investora Pavla Curdu Galéria fotiek (2) Zdroj: techcrunch.com

Viac o téme: Sex Investor Email Startup Sexuálny hašment Sexuálny návrh Pavel čurda Gesche haasová
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Foto: Thinkstock.com, Zdroj: TechCrunch.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy