Firmy a inštitúcie, pozor: Bezplatná služba vám ušetrí čas aj peniaze!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Slovenské firmy a inštitúcie majú počas leta možnosť nechať si svoje vyradené kopírky, monitory, počítače či iný elektroodpad odviezť a zlikvidovať bez poplatkov.

Spoločnosť SEWA im v rámci projektu „Letná e-deratizácia kancelárií“ ponúka zabezpečenie odberu vyradenej IT techniky a elektrospotrebičov priamo v ich priestoroch a zdarma. Ušetriť tak môžu nemalé finančné prostriedky, ktoré súvisia s odvozom odpadu, jeho likvidáciou, ako aj administratívou celého procesu. Ponuka na bezplatnú letnú „e-deratizáciu“ pre firmy a inštitúcie platí do 30. septembra 2015.

Povinnosťou každej firmy či inštitúcie je nakladať s elektroodpadom ekologicky a v súlade so zákonom o odpadoch, s čím súvisia priame finančné náklady na jeho odvoz a likvidáciu. Vyradenú IT techniku ani staré chladničky z firemných „kuchyniek“ nemožno vyhodiť do komunálneho odpadu. Za takýto postup totiž hrozí pokuta až do výšky 16.597 eur, a to aj v prípade, že ide o také malé zariadenia, ako sú napríklad počítačové myši. Dôvodom je ekologická hrozba pre životné prostredie, ktorú predstavuje množstvo škodlivých látok obsiahnutých v týchto zariadeniach.

„Hoci bezplatný odber vyradených elektrozariadení od občanov zabezpečujú aj samotní obchodníci, túto povinnosť majú len v prípade, že si u nich zakúpite nový prístroj. Komplexné nakladanie s elektroodpadom tento variant u väčších firiem a inštitúcií rozhodne nerieši,“ vysvetli Jozef Kozák, výkonný riaditeľ a. s. SEWA, ktorá je lídrom na trhu v oblasti poskytovania komplexných služieb pre zber, recykláciu a spracovanie odpadov. 

SEWA ponúka firmám a inštitúciám na celom Slovensku možnosť bezplatného odvozu a likvidácie vyradenej IT techniky a iných elektrospotrebičov priamo z ich priestorov. Stačí, ak záujem o túto službu podniky nahlásia prostredníctvom elektronického formulára, mailom či telefonicky a SEWA im do 7 pracovných dní zabezpečí jeho odvoz a likvidáciu. Následne vystaví potvrdenie, ktoré každá firma a inštitúcia potrebuje pre prípad kontroly.

Viac o téme: Peniaze Firmy Služba Likvidácia Bezplatná
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy