Nové investície by mali priniesť 800 nových pracovných miest

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Tri investície by mohli priniesť na Slovensko nové pracovné miesta pre ľudí v regióne Hornej Nitry a Turca, ako aj v regióne Nových Zámkov.

Významné investície chce na Slovensko prilákať Ministerstvo hospodárstva (MH) SR, ktoré začalo komunikovať s tromi významnými potenciálnymi investormi. Títo by mohli v krátkom čase vytvoriť do 800 pracovných miest v regióne Hornej Nitry a Turca. Prvý z investorov už pôsobí na Slovensku a oznámil rozširovanie výroby v rozsahu viac ako 600 pracovných miest v oblasti automobilového priemyslu, a to v regióne Hornej Nitry.

"Túto investíciu predstavíme v priebehu dvoch týždňov priamo v regióne, keďže je potrebné ešte dotiahnuť niekoľko detailov," avizoval na brífingu s novinármi minister Pavol Pavlis (Smer-SD).

Ďalšiu potenciálnu investíciu na Slovensku ohlásil výrobca svetelných zariadení spoločnosť OSRAM, ktorá už v regióne Nových Zámkov zamestnáva vyše 1200 zamestnancov.

"V prvej fáze v horizonte troch rokov by sa výroba mala rozšíriť o ďalších 200 až 400 miest v oblasti servisných služieb pre región Európy s tým, že do budúcnosti je predpoklad na vytvorenie celkom 600 pracovných miest," priblížil Pavlis.

Ministerstvo hospodárstva (MH) SR Galéria fotiek (3) Zdroj: SITA

Pavol Pavlis podotkol, že Slovensku záleží na tom, aby služby ostali v regióne Nitry a Nových Zámkov.

"Dohodli sme sa, že ponúkneme príspevok na vytvorenie nového pracovného miesta s tým, že sa rokovania uskutočňujú okrem Slovenska aj v Poľsku. Vrcholným predstaviteľom spoločnosti sme dali takú ponuku, ktorá by sa nemala odmietnuť," konštatoval Pavlis.

Po rokovaní s predstaviteľmi kórejskej spoločnosti Sam Hwa Tech ide o úplne novú investíciu v regióne Turiec. Ide o spoločnosť, ktorá je v automobilovom priemysle už známa. Prichádza na Slovensko s tým, že v krátkodobom horizonte by mala vytvoriť do 200 pracovných miest. Zabezpečovať by mala dodávky pre spoločnosti Kia a Hyundai. V Turci pôjde o novú lokalitu.

"Ministerstvo sa rozhodlo aktívne vstúpiť do procesu vyhľadávania investorov a pracovať aktívne takým spôsobom, že nečakáme, kedy prídu na Slovensko a oznámia svoju investíciu. Takým, ktorí sú už etablovaní na Slovensku, chceme poskytnúť také možnosti, aby rozširovali svoju výrobu a služby. Verím, že ponuky, ktoré sme im dali, sú také, ktoré sa neodmietajú," povedal po rokovaní Pavlis.

Hľadáte si už teraz prácu? Prinášame vám zaujímavé pracovné miesta v regióne Prievidza a Turčianske Teplice, ako aj v oblasti Nových Zámkov.

Viac o téme: Domáce Zamestnanie Investícia Pracovné miesta
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy