Študenti už 'zarezávajú' v podnikoch

V školskom roku 2014/2015 si vďaka spolupráci so strednými odbornými školami a univerzitami počas práce s najmodernejšími technológiami zdokonalilo praktické zručnosti 73 študentov.V školskom roku 2014/2015 si vďaka spolupráci so strednými odbornými školami a univerzitami počas práce s najmodernejšími technológiami zdokonalilo praktické zručnosti 73 študentov. Zdroj: thinkstock.com

Teória na škole a prax v podniku. Duálny systém využívajú už aj študenti v závode spoločnosti Kia Motors Slovakia, ktorí majú možnosť zapojiť sa aj do štipendijných programov.

Spoločnosť Kia Motors Slovakia ponúkla od školského roku 2007/2008 možnosť absolvovať vo výrobnom závode v Tepličke nad Váhom odbornú prax už vyše 530 študentom strených škôl z celého Slovenska. Informoval hovorca Kia Motors Slovakia Jozef Bačé. Študenti podľa neho získavajú vďaka odbornej praxi praktické skúsenosti a zručnosti.

„Zároveň si tým zvyšujú šance na uplatnenie na pracovnom trhu. Nadobudnuté teoretické vedomosti prehlbujú najmä v hale na výrobu motorov, montážnej hale, ako aj na oddelení údržby a kvality. Od školského roka 2011/2012 viac ako štyri desiatky stredoškolákov a vysokoškolákov využili možnosť zapojiť sa do štipendijného programu a okrem nových vedomostí získali aj dodatočné prostriedky na financovanie štúdia,“ povedal Bačé.

V školskom roku 2014/2015 si vďaka spolupráci so strednými odbornými školami a univerzitami počas práce s najmodernejšími technológiami zdokonalilo praktické zručnosti 73 študentov.

„Zároveň siedmi stredoškolskí a šiesti vysokoškolskí študenti využili možnosť zapojiť sa do štipendijného programu,“ uviedol hovorca Kia Motors Slovakia.

Podľa jeho slov sa spoločnosť Kia od vzniku zameriava aj na osobnostný a odborný rast zamestnancov, ktorý považuje za kľúč k svojmu úspechu.

„V roku 2014 výrobní i administratívni zamestnanci absolvovali až 285 rôznych typov tréningov, vrátane zákonných školení. Cieľom tréningov bolo prehĺbenie kvalifikácie, zvýšenie ich odbornosti, ako aj posilnenie pracovných a riadiacich kompetencií. Veľkou výzvou bolo preškolenie výrobných zamestnancov v oblasti základných hodnôt spoločnosti. Zamestnanci spoločnosti Kia boli počas roku 2014 na školeniach takmer 8000 hodín,“ dodal Bačé.

Viac o téme: Domáce Študent Študenti Prax Automobilový priemysel
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy