Brány Volkswagenu sa zatvárajú

Zamestnanci VW Slovakia nastúpia 22. decembra na celozávodnú dovolenku.Zamestnanci VW Slovakia nastúpia 22. decembra na celozávodnú dovolenku. Zdroj: SITA

Volkswagen Slovakia zamestnáva viac ako 9400 ľudí, ktorí si počas vianočných sviatkov poriadne oddýchnu. Pracovať zostane približne iba 500 zamestnancov spoločnosti a dodávateľských firiem.

Zamestnanci Volkswagen (VW) Slovakia nastúpia v pondelok 22. decembra na celozávodnú dovolenku. Výrobné linky bratislavského závodu sa spustia naplno 12. januára 2015. Produkcia komponentov v martinskom závode sa začne 7. januára. Informoval o tom hovorca spoločnosti Vladimír Machalík.

Pokoj vo výrobe využije podnik na údržbu a kontrolu zariadení. Vo výrobe SUV (Sports Utility Vehicle) sa budú realizovať komplexné stavebné a technologické úpravy, ktoré z dôvodu nepretržitej prevádzky nebolo možné vykonať počas roka. Podieľať sa na nich bude približne 500 zamestnancov VW Slovakia a dodávateľských firiem.

Počas tohto obdobia sa budú vykonávať technické práce v novej karosárni s rozlohou 111.000 m2, v ktorej sa začne výroba v budúcom roku. Stupavský závod, ktorý produkuje zariadenia pre výrobné linky a aj pre novú karosáreň bratislavského závodu, bude preto v prevádzke i počas sviatkov.

Volkswagen Slovakia v Bratislave. Galéria fotiek (3) Zdroj: SITA

Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku už viac ako 23 rokov. Od roku 1991 vyrobil vyše 3 milióny vozidiel. Patrí k najväčším exportérom, investorom a zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku. Zamestnáva viac ako 9400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine produkuje komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.

Viac o téme: Volkswagen Dovolenka Domáce Zamestnanci Volkswagen slovakia VW Závodná dovolenka
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy