V kurze sú ľudia, ktorí ovládajú ruský aj francúzsky jazyk

Znalosť viacerých cudzích jazykov je výhodou pri hľadaní práce.Znalosť viacerých cudzích jazykov je výhodou pri hľadaní práce. Zdroj: thinkstock.com

Absolventi, ktorí chcú nájsť uplatnenie na trhu práce bez predchádzajúcich pracovných skúseností, môžu u budúceho zamestnávateľa zabodovať, ak ovládajú viacero cudzích jazykov. Zamestnávatelia hľadajú ľudí s ruským, španielskym aj francúzskym jazykom.

Absolventi, najmä tí bez predošlej praxe, majú podľa skúseností pracovníkov personálnych agentúr po prázdninách najväčšiu možnosť uplatniť sa v medzinárodných korporátoch, veľkých nadnárodných spoločnostiach.

V súčasnosti agentúry sledujú veľký dopyt po absolventoch s rôznymi jazykovými kombináciami. Práve ľudia, ktorí si ihneď po škole hľadajú prvé uplatnenie na trhu práce a disponujú aktívnou znalosťou jedného i viacerých jazykov, majú veľkú možnosť uplatniť sa ihneď po ukončení štúdia.

Ako povedala Veronika Ožvoldová z personálnej agentúry Manpower, zvýšené sú požiadavky na kombinácie anglický jazyk a nemecký jazyk, francúzsky jazyk, ruský jazyk alebo anglický jazyk a španielsky, taliansky jazyk. Zväčšený dopyt po týchto pozíciách zaznamenala agentúra v Bratislave a Košiciach vzhľadom na budovanie a neustály rast centier zdieľaných služieb (sharedservices center). Podľa Ožvoldovej sa očakáva stúpajúca tendencia pri vyhľadávaní ďalších zdrojov.

Pre absolventov je prax v takejto spoločnosti výborným štartom pri nasledovnom budovaní pracovných návykov a získavaní skúseností pre ďalší kariérny rast. Odborníci odporúčajú absolventom, aby s hľadaním vhodnej pracovnej príležitosti začali už počas prázdnin, nakoľko výberový proces môže trvať aj dva mesiace.

 

Viac o téme: Domáce Absolvent Hľadanie práce Cudzie jazyky Cudzí jazyk Absolventi Uplatnenie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy