Najväčšia fluktuácia zamestnancov je v obchode a marketingu

Najväčšia fluktuácia zamestnancov je v obchode a marketingu.Najväčšia fluktuácia zamestnancov je v obchode a marketingu. Zdroj: thinkstock.com

Priemerná doba zamestnanca v tomto segmente je rok až dva roky. V regiónoch je situácia o niečo lepšia. Zamestnanci vydržia na jednej pozícii dva až tri roky. Najčastejším dôvodom na zmenu je vyšší ponúkaný plat v druhej spoločnosti.

V segmentoch ako je IT a telekomunikácia, priemysel a inžiniering, stavebníctvo a nehnuteľnosti, centrá zdieľaných služieb a ľudských zdrojov, bankovníctva a finančných služieb, je najväčšia fluktuácia práve v obchode a marketingu. Priemerná doba zotrvania zamestnanca na jednej pracovnej pozícii u toho istého zamestnávateľa je 1 až 2 roky v hlavnom meste. V regiónoch Žilina a Trenčín sa tento čas predlžuje na 2 až 3 roky. Zistenia priniesla personálna agentúra Grafton Recruitment vďaka analýze, ktorú spracovala v prieskume Prehľad Platov 2014.

Podľa prognóz sa predpokladá, že najdynamickejším segmentom bude maloobchod, nakoľko sa očakáva realizácia mnohých retailových projektov v Bratislave. Zo strany technologických a výrobných spoločností sa očakáva zvýšený dopyt, nakoľko sa v rámci konkurenčného prostredia nezaobídu bez kvalitných zamestnancov obchodného zamerania.

Mzdové podmienky sa v segmente obchodu a marketingu podľa prieskumu výrazne nemenia. Prevláda tu ohodnotenie vo forme fixného platu a variabilnej zložky. V poslednej dobe začína byť dokonca trend 3-zložkový plat. Vďaka ďalšej zložke je zamestnanec ohodnotení podľa jeho aktivity, čo robí pre získanie zákazky alebo aký dosiahol obrat.

Medzi najžiadanejšie pozície v obchode a marketingu patria patrí obchodný manažér, nadregionálny obchodný manažér pre Slovensko s dosahom na okolité krajiny, ako aj vedúci pobočky. Plat obchodného zástupcu vrátane bonusov z predaja sa pritom v Bratislavskom kraji pohybuje od 1 300 eur do 1 800 eur, v ostatných regiónoch Slovenska je to od 700 eur do 1 500 eur.

Okrem obchodu a marketingu vykazuje fluktuácia vysoké hodnoty aj v stavebníctvo, pričom ide o nižšie pracovné pozície. Je to spôsobené aj tým, že zamestnanci najčastejšie migrujú do iných spoločností, ktoré v danom období majú dostatok zákaziek.

Najčastejším dôvodom na zmenu zamestnania je lepšie finančné ohodnotenie u konkurenčnej spoločnosti.

„Zamestnanci pôsobiaci v rôznych sektoroch a na rôznych pozíciách potvrdzujú, že zaujímavé platové ohodnotenie v inej spoločnosti je tým najčastejším dôvodom zmeny súčasného zamestnania,“ hovorí Katarína Bobotová, country manažérka personálnej agentúry Grafton Recruitment.

Čím vyššie pozície, tým nižšia fluktuácia

Fluktuácia sa znižuje a je dokonca nižšia na vyšších pozíciách. Patrí sem napríklad oblasť maloobchodu a priemyselnej výroby. V tomto sektore sa pohybuje na úrovni 5 percent a najvýraznejšie bola zaznamenaná v oblasti kvality vo výrobných spoločnostiach. Relatívne nízka fluktuácia zamestnancov je aj v sektore bankovníctvo a finančné služby. Je to spôsobené aj tým, že existuje reálna obava ľudí hľadať si  nové zamestnanie vo vysoko konkurenčnom prostredí. Spoločnosti skôr nahrádzajú existujúce pozície, avšak  nevytvárajú nové. Medzi najžiadanejšie pozície podľa Grafton Recruitment patrí pozícia účtovníka záväzkov a pohľadávok, korporátny bankár, mzdový účtovník či finančný manažér.

Fluktuácia zamestnancov (Infografika) Galéria fotiek (2) Zdroj: Grafton Recruitment

Viac o téme: Obchod Štatistika Marketing Zmena zamestnania Fluktuácia Grafton recruitment Fluktuácia zamestnancov Prehľad platov
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: Andrea Miklasová, Foto: Thinkstock.com, Zdroj: Grafton Recruitment

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy