Do práce na skok. Naša ‚kariéristka‘ si užíva nový podnájom

Barbora Cárachová, výherkyňa súťažeBarbora Cárachová, výherkyňa súťaže Zdroj: red.

Cieľom súťaže s podtitulom „Staň sa karieristom!“ bolo pomôcť uchádzačom o zamestnanie prekonať problémy, ktoré významne sťažujú úspešné uplatnenie na pracovnom trhu. Uchádzači musia neustále monitorovať ponuky práce, byť schopní okamžite kontaktovať potenciálneho zamestnávateľa, dopraviť sa na pohovor, či priamo do práce. Nehovoriac o tom, ak sa treba za prácou presťahovať do iného mesta.

Barboru Cárachovú, víťazku súťaže „Nová kariéra“, vďaka výhre tieto prekážky pri budovaní kariéry brzdiť nebudú. Teraz si  užíva výhody nového smartfónu, tabletu a osobného automobilu na jeden rok, ako aj prenajatý byt  podľa vlastného výberu.

Výherkyni s výberom vhodného bytu pomohol Andrej Churý, realitný maklér spoločnosti RE/MAX. Podľa jeho skúseností sú kritériá mladých ľudí na podnájom úzko naviazané na finančný rozpočet. Výhodou je pre nich základné vybavenie bytu, vrátane elektrospotrebičov, čo ušetrí mladým nájomníkom podstatnú položku. Dôležitým atribútom je tiež blízkosť školy, či práce v lokalite. Takáto dostupnosť umožňuje skresať cestovné náklady na minimum.

Andrej Churý zdôrazňuje nutnosť poriadne si preštudovať zmluvu o nájme:

„Prenájom bytu je samozrejme jednoduchšou transakciou ako kúpa, ale i napriek tomu našim klientom radím vždy sa poradiť s odborníkom. Či už ide o zmluvu o nájme a jej konkrétnych podmienkach – platba nájomného, doplatky energií, výpovedná lehota a podobne. Taktiež je dôležité poznať zákon.  Okrem právneho poradenstva samozrejme svojim klientom vždy radím ohľadne optimálnej ceny nehnuteľnosti a viem im veľmi rýchlo pomôcť nájsť v našej ponuke takmer 6000 nehnuteľností a vyhovujúci prenájom za čo najlepšiu cenu na trhu.“

Okrem odborného poradenského servisu, realitná kancelária RE/MAX poskytla Barbore významný finančný príspevok na nájomné náklady až po dobu dvanástich mesiacov. Je jej teda skutočne čo závidieť. Či sa po výhre v súťaži naozaj so závisťou stretla a ako sa jej býva, nám Barbora prezradila počas rozhovoru.

Aké boli reakcie ľudí po súťaži? Našli sa aj nejakí neprajníci?

Asi mám šťastie na ľudí vo svojom živote, pretože som sa nestretla so žiadnou negatívnou reakciou. Aspoň teda nie zoči-voči. Pár ľudí, najmä z mojej rodiny, reagovalo slovami, že by mi to síce priali, ale že je to ťažko uveriteľné. Presvedčilo ich až to, keď som dorazila na aute s logom Kariéry.sk.

Pomohla ti výhra pri naštartovaní kariéry? Ako?

Určite mi v mnohých oblastiach hľadanie práce zjednodušila. Vďaka tabletu a mobilu som kedykoľvek a kdekoľvek, keď som mala možnosť pripojiť sa na wifi sieť, mohla lustrovať stránky s pracovnými ponukami. No a auto sa mi v tomto smere stalo tak trochu osudným. Na pohovor do môjho terajšieho zamestnania ma pozvali niekoľko hodín predtým, ako sa mal konať. Ja som bola ale mimo Bratislavy a vlakom či autobusom by som ho nestihla. Avšak vďaka môjmu Peugeotu som sa tam mohla dopraviť včas a v konečnom dôsledku to ani nebola zbytočne míňaná cesta.

Akými požiadavkami si sa riadila pri výbere výherného bytu?

O byte som nemala úplne jasnú predstavu, len som vedela, že chcem bývať v Bratislave a že ideálny by bol dvojizbový byt s nepriechodnými izbami. Dôležitá pre mňa bola lokalita, keďže som v tom období nevedela, v ktorej časti mesta budem pracovať, tak som chcela bývať niekde v strede, aby cesta do a z práce netrvala príliš dlho. Nakoniec som našla byt, ktorý mi úplne vyhovuje. Je blízko centra, mojej práce, zjazdu na diaľnicu, a zároveň je to tichá pokojná štvrť. Vďaka RE/MAX sme našli dvojizbák s nepriechodnými izbami, čo nebolo veľmi jednoduché, ale podarilo sa. Pán Churý z realitnej kancelárie mal prehľad o tom, kde a za akú cenu sa také byty nachádzajú. Okrem užitočných rád mi sám hľadal a navrhoval potenciálne byty, ktoré by mi mohli vyhovovať. Nakoniec sme teda našli a vzali tú najlepšiu možnosť.

Ako dlho už bývaš v byte? Si tam spokojná?

Do bytu som sa nasťahovala pred necelým mesiacom a som veľmi spokojná. Najprv som sa obávala, že kým sa v ňom aklimatizujem, tak sa v ňom budem cítiť nesvoja. Nič z toho sa však nestalo a už prvú noc som s pokojom zaspala ako v posteli, v ktorej som spala roky. Byt bol kompletne zrekonštruovaný a zariadený, takže žiadne investície či výdavky navyše si nevyžadoval. Stačilo kúpiť pár koberčekov, fialky v kvetináči a pôsobil útulným domáckym dojmom. Doteraz sa nevyskytlo nič, čo by mi hovorilo, že som urobila chybu a že som si prenájom bytu mala lepšie premyslieť. Dúfam, že to tak aj naďalej ostane.

Viac o téme: Byt Podnájom Sútaz Kariera.sk Výhry Barbora carachova Nová kariéra Remax
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: PR článok, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy