Z Nemecka sa 'valí' práca na Slovensko

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: photl.com

Investori z Nemecka prinesú na Slovensko nové pracovné miesta. Ak sa uzatvoria dohody, na Slovensko príde jedna z najväčších svetových firiem v oblasti strojárstva a ďalšia spoločnosť, ktorá má záujem spolupracovať s mladými ľuďmi.

 

"Navštívil som pred dvoma týždňami potenciálnych investorov v Nemecku z oblasti strojárskej výroby. Čakáme teraz už len na ich reakciu," uviedol v rozhovore minister hospodárstva SR Pavol Pavlis (Smer-SD).

"Je to jedna z najväčších svetových firiem a je potenciál, že by rozšírili výrobu na Slovensku. Veľkou výhodou tejto investície je, že by bola v dvoch krokoch," priblížil.

V prvom by investor zabezpečil približne 200 pracovných miest.

"V druhom kroku by bol nárast až na 1000 pracovných miest," spresnil minister.

Druhý partner – investor bol podľa Pavlisa taktiež z Nemecka, ktorý tiež navštívil Slovensko.

"Absolvovali sme s ním rokovania na najvyššej úrovni. Benefitom tejto investície je veľký záujem o spoluprácu s mladými ľuďmi, s vysokými školami. Vo sfére, v ktorej podnikajú, im vyhovuje lokalita, ktorú sme im ponúkli. To, že sú to investori z Nemecka, svedčí o tom, že ide o investíciu s vyššou respektíve vysokou pridanou hodnotou, čo má pre nás veľký význam," konštatoval.

"Ďalšou krajinou, na ktorú by som sa chcel orientovať, je Kórea. V Kórei vidím ešte veľký potenciál vzhľadom na to, že kórejské spoločnosti pôsobiace na Slovensku mu robia dobré meno. Vedia, aká je na Slovensku stabilita, priestor na podnikanie majú odskúšaný," dodal minister.

 

Viac o téme: Nemecko Slovensko Domáce Práca Investícia Investor Pracovné miesta
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy