Protherm Production plánuje nábor nových ľudí

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Napriek nepriaznivej hospodárskej situácii sa spoločnosti Protherm Production darí a plánuje prijímať nových ľudí. V minulom roku zvýšila počet zamestnancov o 60 a v procese prijímania budú pokračovať aj v tomto roku.

Slovenský výrobca kotlov, spoločnosť Protherm Production v Skalici zvýšila vlani svoj obrat na 187 miliónov eur. V roku 2013 vyprodukovala 373.000 kotlov, čo je o 20-tisíc kusov viac oproti roku 2012.

Jednou z najvýraznejších investícií výrobného závodu posledných rokov bola vlaňajšia výstavba logisticko-distribučného centra. Pôvodný sklad v Skalici s rozlohou 7000 m2 rozšírili o ďalších 5000 m2. Jeho spustením dosiahli konsolidáciu logistických tokov do jednotlivých krajín v regióne s väčšou dostupnosťou produktov a kratším časom dodávky.

"Z roka na rok potvrdzujeme, že sme stabilnou firmou, ktorá vyrába kvalitné produkty. Na našom pretrvávajúcom úspechu majú výrazný podiel predovšetkým investície do inovácií vo výrobe, investovanie do oblasti vývoja či skvalitnenia logistiky. V minulom roku sme preinvestovali 2,9 milióna eur a v podobnom duchu by sme chceli pokračovať aj v roku 2014," uviedol riaditeľ spoločnosti Peter Kuba.

Tohtoročné investície skalického závodu budú smerovať podľa jeho slov predovšetkým do skvalitnenia laboratória a testovacieho centra, ktoré už teraz patria k tým najmodernejším v Európe. Súvisí to najmä s prevzatím nových kompetencií vývojového oddelenia a posilnením jeho funkcie v rámci skupiny Vaillant Group.

"V tejto oblasti už investovali 400-tisíc eur do systému chladenia. V roku 2013 sme zvýšili aj počet zamestnancov o 60. Do firmy sme úspešne adaptovali aj nových vývojárov, ktorí v súčasnosti tvoria už 10 % z celkového počtu zamestnancov. V rozširovaní počtu pracovníkov by sme chceli pokračovať aj naďalej,“ uviedol Kuba. 

Protherm Production je členom skupiny Vaillant Group, ktorá je popredným výrobcom kotlov. V skalickom závode sa vyrábajú kotly pre trhy v 24 krajinách Európy, Ázie aj Afriky.

Viac o téme: Protherm Domáce Ľudia Noví Nábor Production
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy