Počet ľudí ''závislých'' od podpornej dávky stúpol

Počet ľudí Počet ľudí "závislých" od podpornej dávky stúpol. Zdroj: Flickr.com, Lasse Kristensen

Viac ako 6 percent obyvateľov Slovenska je odkázaných na poberanie dávky v hmotnej dávky. Najviac odkázaní ľudia na podpore sú z Banskobystrického a Košického kraja.

Koncom roka 2013 poberalo na Slovensku dávky v hmotnej núdzi 183.472 ľudí, v rovnakom období roku 2012 ich poberalo 183.179 občanov. Medziročne tak počet sociálne odkázaných ľudí stúpol o 293. Ukázali to štatistiky Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR.

Medziročne ku koncu minulého roka stúpol aj priemerný mesačný počet poberateľov sociálnych dávok. Ten sa vyšplhal na 184.886 ľudí, zatiaľ čo rok predtým tento počet dosahoval 183.091 ľudí.

Celkovo na dávky v hmotnej núdzi bolo v decembri 2013 po zohľadnení ostatných členov rodiny odkázaných 356.102 osôb, čo predstavuje 6,58 % z celkového počtu obyvateľov na Slovensku.

Najväčší podiel poberateľov dávok v hmotnej núdzi z celkového počtu obyvateľov daného regiónu bol v okresoch Revúca, Rimavská Sobota a Rožňava. Naopak, najmenej sociálne odkázaných ľudí bolo už tradične v bratislavských okresoch. K týmto okresom sa pripojil len okres Senec, kde bolo na konci roka 2013 v hmotnej núdzi len 0,96 % obyvateľov.
 

Viac o téme: Podpora Domáce V Sociálna Dávka Núdzi Hmotnej
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy