Rebríček najrýchlejšie rastúcich spoločností

Technology Fast 50: Medzi firmami sú aj tri  slovenské spoločnosti.Technology Fast 50: Medzi firmami sú aj tri slovenské spoločnosti. Zdroj: photl.com

Medzi päťdesiat najrýchlejšie rastúcich technologických spoločností v strednej Európe sa v tomto roku prebojovali aj tri spoločnosti zo Slovenska: WebSupport, ESET a Creative Web.

Spoločnosť Deloitte zverejnila 14. ročník rebríčka päťdesiatich najrýchlejšie rastúcich technologických spoločností v strednej Európe. Rebríček sa zostavuje na základe rastu ich výnosov za päťročné obdobie. Slovensko dosiahlo v tomto ročníku štyri umiestnenia medzi ďalšími ôsmimi krajinami v regióne.

Na prvom mieste v rebríčku spoločnosti Deloitte Technology Fast 50 v strednej Európe za rok 2013 sa už tretí rok po sebe umiestnil rumunský internetový predajca leteniek Vola.ro s mierou rastu výnosov vo výške 5 729 % za posledných päť rokov.

Medzi ďalšie rýchlo rastúce spoločnosti patrí poskytovateľ systémových riešení Bitgear Wireless Design Services d.o.o. zo Srbska s mierou rastu vo výške 1 872 %. Tretiu priečku obsadila poľská softvérová firma Softhis Sp. z o.o. s päťročnou mierou rastu vo výške 1 573 %.

Prvé miesto v zozname Technology Fast 50 medzi slovenskými spoločnosťami obsadila internetová spoločnosť WebSupport s.r.o., ktorá je nováčikom v rebríčku s vyše 1000-percentným priemerným rastom tržieb.  Spoločnosť patrí medzi najväčších poskytovateľov webhostingu na Slovensku.

„Veľmi sa tešíme tomuto umiestneniu. Je pre nás dôkazom, že priateľskú firemnú kultúru, pohodovú atmosféru a zábavu možno skĺbiť so spokojnými zákazníkmi, kvalitou a neustálym zlepšovaním sa, čo môže viesť k takýmto pekným a hlavne reálnym obchodným výsledkom,“ uviedol konateľ spoločnosti Michal Truban.

Na druhej priečke sa umiestnila antivírusová spoločnosť ESET, spol. s. r.o. s 303-percentným rastom, ktorá je jedným z najúspešnejších zástupcov Slovenska. Spoločnosť zároveň dominovala v podkategórii Veľká päťka (Big 5) za mimoriadny rast v uplynulých piatich rokoch (2008 – 2012), kde obsadila 3. miesto.

 

Nájdite si prácu v technologickej oblasti už teraz.

 

Ďalším nováčikom a jediným skokanom (2. miesto v kategórii Rising Star) s rastom vo výške 797 % je prevádzkovateľ zľavového portálu (ZlavaDna.sk) Creative Web, s.r.o., ktorý zažíva v posledných rokoch na slovenskom trhu boom. Creative Web zároveň uzatvára zoznam slovenských firiem v rebríčku.

Toto medzinárodné ocenenie nás nesmierne teší a je obrovským zadosťučinením pre celý tím spoločnosti Creative Web. Základom úspechu projektov ZlavaDna.sk je spokojnosť našich partnerov aj zákazníkov, férový prístup a rokmi budované vzťahy. Ocenenie preto vnímame ako veľký záväzok práve voči nim. Dodalo nám veľkú chuť do práce, ktorá nás veľmi baví a máme z nej radosť,“ hovorí Zdenko Hoschek, konateľ spoločnosti Creative Web, ktorá prevádzkuje projekty ZlavaDna.sk.

 „Činnosti spoločností, ktoré figurujú v tohtoročnom rebríčku, sú pre verejnosť symbolom flexibility, kreatívnosti a vynaliezavosti podnikateľskej komunity v našom regióne. Mnohé z týchto spoločnosti môžu byť inšpiráciou nielen pre začínajúcich podnikateľov, ale i pre etablované firmy, ktoré sa potrebujú rozvíjať a inovovať,“ uviedol Ivan Lužica, partner na oddelení konzultačných služieb spoločnosti Deloitte.

Na fotografii (zľava) Milan Galéria fotiek (2) Zdroj: Deloitte
Priemerná miera rastu spoločností, ktoré sa umiestnili v rebríčku Fast 50, bola v roku 2013 vo výške 671 %, čo predstavuje výrazný pokles v porovnaní s minuloročnou priemernou mierou rastu vo výške 1 026 %. Väčšinu priečok opäť obsadili spoločnosti pôsobiace v sektore softvéru (29 spoločností) a internetu (13 spoločností). Za nimi nasledovali telekomunikácie/siete (5 spoločností) a iné sektory (3 spoločnosti).

 

Top 10 spoločností Technology Fast 50

  1. VOLA.RO SRL
  2. Bitgear Wireless Design Servieces d.o.o.
  3. Softhis Sp. z.o.
  4. Comperia.pl S.A.
  5. Ruptela, UAB
  6. WEBTEH d.o.o.
  7. Játéknet.hu Kft.
  8. WebSupport, s.r.o.
  9. Swiftway Sp. z o.o.
  10. Infinum Ltd.
Viac o téme: 50 Web Rebríček Firmy Spoločnosti Deloitte Eset Fast Technology Creative Support
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Deloitte

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy