3 slovenskí personalisti a 3 názory na sociálnu sieť LinkedIn

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Pre niektorých personalistov a manažérov sa pracovná sociálna sieť LinkedIn stala neodmysliteľnou súčasťou ich práce. Vyhľadávajú na nej najmä špecialistov z rôznych oblastí.

Pracovnú sociálnu sieť LinkedIn netreba zvlášť predstavovať. Od svojho uvedenia na trh v roku 2003 sa stala nenahraditeľným nástrojom personalistov pri vyhľadávaní nových kandidátov a talentovaných odborníkov. Kandidátom zas dáva možnosť profesijne sa zviditeľniť, zavesiť svoj životopis vo forme online dokumentu na sieť, ktorej pridaná hodnota spočíva v referenciách, vedomostiach a kvalitách potvrdených ostatnými odborníkmi. Zároveň uchádzačom umožňuje začleniť sa do rôznych užívateľských skupín podľa odboru pôsobenia.

Vyhľadávaniu ľudí na LinkeIn sa venujú špeciálni headhunteri alebo personalisti využívajúci rôzne platené balíky. Do „kuchyne“ sociálnej siete vidia viac ako obyčajní ľudia. Zároveň musia sledovať nové trendy vo vyhľadávaní, ktoré sa neustále obnovujú. Cieľom sociálnej siete LinkedIn je totiž zmeniť vyhľadávanie ľudí. Svoje odvážne plány oznámili jej predstavitelia na minulotýždňovej konferencii Talent Connect v San Franciscu.

Začiatkom budúceho roka plánujú zaviesť viaceré nové funkcie, ktoré majú slúžiť na lepšie zacielenie a vyhľadanie kvalít jednotlivých uchádzačov. Prvou z nich je štatistický nástroj, ktorý personalistom umožní nájsť kvalifikovaných uchádzačov na základe rozšírených dát. Personalisti a manažéri si budú môcť ľahšie vyselektovať kvalifikovaných kandidátov a zároveň porovnať ich skúsenosti. Druhý špecifický nástroj na vyhľadávanie ľudí prinesie nové trendy a návody, ako vyhľadávať úspešných kandidátov, ktorí boli v minulosti oslovení cez sociálnu sieť a zapadli do firemnej kultúry.

My sme oslovili troch slovenských personalistov, aby sme sa ich spýtali na využívanie sociálnej siete pri ich práci.

Jana Palenčárová, riaditeľka odboru Galéria fotiek (4) Zdroj: linkedIn
Michal Batis, division manager Galéria fotiek (4) Zdroj: linkedIn
Dominika Vargová, HR špecialista Galéria fotiek (4) Zdroj: linkedIn

Vyhľadávate ľudí na sociálnej sieti LinkedIn?

Jana Palenčárová, riaditeľka odboru ľudských zdrojov ČSOB: Áno, aktívne vyhľadávame prostredníctvom LinkedInu. Túto sieť využívame aj na budovanie zamestnávateľskej značky – pravidelne uverejňujeme informácie a zaujímavosti z diania v ČSOB, vyhodnocujeme sledovanosť.

Michal Batis, division manager Grafton Recruitment Slovakia: Áno, LinkedIn patrí medzi naše najdôležitejšie zdroje vyhľadávania.

Dominika Vargová, HR špecialista LUTO Automotive: Pri obsadzovaní odborných technických, manažérskych a vysoko špecifických pozícií je pre nás sociálna sieť LinkedIn jedným z hlavných zdrojov vyhľadávania vhodných kandidátov. Často pre našich klientov hľadáme špecialistov, ktorých ani iným spôsobom nie je možné nájsť, preto práca s touto sociálnou sieťou je pre nás každodennou súčasťou.

Môžete prezradiť, akým spôsobom vyhľadávate vhodných kandidátov na pracovnej sociálnej sieti?

Jana Palenčárová, riaditeľka odboru ľudských zdrojov ČSOB: Máme zakúpené tzv. „Recruiter seats“ a výberu sa venuje interná LinkedIn Headhunterka.

Michal Batis, division manager Grafton Recruitment Slovakia: Zameriavame sa najmä na kandidátov z oblasti IT a výroby, ktorých je u nás na sieti LinkedIn najväčší podiel. Zriadili sme tím ľudí, ktorí sa venujú výlučne kontaktovaniu kandidátov na tejto sociálnej sieti a budovaniu kontaktov s nimi. Zároveň sa snažíme šíriť akúsi osvetu medzi mladými ľuďmi na vysokých školách alebo uchádzačmi o prácu na rôznych pracovných veľtrhoch, a to prostredníctvom rôznych prednášok o tejto sociálnej sieti pre profesionálov.

Dominika Vargová, HR špecialista LUTO Automotive: V minulosti sme využívali aj platené balíky na vyhľadávanie a oslovovanie vhodných kandidátov. Úspešnosť, resp. prejavený záujem zo strany kandidátov, je však porovnateľný s priamym oslovením kandidátov aj bez tejto služby. Naši recruiteri preto pravidelne zdieľajú pracovné ponuky na svojich profiloch, rozširujú sieť kontaktov, vstupujú do odborných profesných skupín a vyhľadávanie kandidátov realizujú týmto spôsobom.

Pred pár dňami predstavil LinkedIn na konferencii v San Franciscu (Talent Connect 2014) nové vyhľadávacie nástroje. Sledujete trendy vo vyhľadávaní na tejto sociálnej sieti?

Jana Palenčárová, riaditeľka odboru ľudských zdrojov ČSOB: Trendy sledujeme, sme v spojení s pobočkou LinkedIn v Írsku, odkiaľ dostávame pravidelné informácie o novinkách.

Michal Batis, division manager Grafton Recruitment Slovakia: Áno, Talent Connect sa koná v San Franciscu a tešíme sa na výstupy z tejto konferencie. Sme v pravidelnom kontakte so samotným LinkedInom, takže sme informovaní o zmenách a nových nástrojoch. Snažíme sa vyvíjať aj vlastné postupy, ktoré fungujú najmä v slovenskom prostredí značne odlišnom od amerického, kde je LinkedIn na úplne inej úrovni ako u nás.

Dominika Vargová, HR špecialista LUTO Automotive: Nové trendy sa samozrejme snažíme neustále sledovať. Nie vždy je však možné ich aj reálne využívať a aplikovať na náš pracovný trh. Dôvodom je najmä fakt, že mnohí Slováci túto sieť zatiaľ nevyužívajú na hľadanie pracovných ponúk v takej miere, ako je tomu v zahraničí.

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 4
Viac o téme: Manažér Sociálna sieť Manažéri Uchádzači Linkedin Personalista Personalisti Vyhľadávanie ľudí Kaniddáti
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: Andrea Miklasová, Zdroj: inc.com, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy