Prácu môžete získať už aj cez Facebook

Facebook pridal do svojej kategórie „Informácie“ ďalšiu položku. Sú nim „Profesionálne zručnosti“ (Professional skills).Facebook pridal do svojej kategórie „Informácie“ ďalšiu položku. Sú nim „Profesionálne zručnosti“ (Professional skills). Zdroj: photl.com

Facebook spustil ďalšiu funkčnú novinku na svojej sociálnej sieti. Prináša vylepšenie pre ľudí, ktorí si hľadajú prácu a môžu byť lepšie vyhľadaní zamestnávateľmi.

Facebook pridal do svojej kategórie „Informácie“ ďalšiu položku. Sú nim „Profesionálne zručnosti“ (Professional skills). Podobnú položku má aj pracovná sociálna sieť LinkedIn, kde zručnosti a odborné skúsenosti môžu schváliť aj druhý užívatelia (Skills&Expertise).

Nová položka na Facebooku sa nachádza medzi  údajmi Práca a vzdelanie a Vzťahy a rodina. Zatiaľ to však vyzerá, že je v testovacej fáze. Ak máte na sociálnej sieti nastavený slovenský jazyk, táto položka sa vám zobrazí v anglickom jazyku. Stačí si kliknúť do boxu a napísať zručnosti, ktoré sa premenia na stránky s rovnomenným názvom. Následne si vaše zručnosti uložíte. Takýmto spôsobom môžu užívatelia Facebooku vo svojom profile poskytnúť informácie o svojich pracovných zručnostiach pre potenciálneho zamestnávateľa.

Print Screen Facebook Galéria fotiek (2) Zdroj: red.
Táto funkcia poskytuje výhodu aj pre samotných užívateľov, ktorí si môžu pozrieť, kto z ich priateľov má rovnaké pracovné zručnosti ako oni. Tak isto je možné prejsť na tematické pracovné skupiny alebo vyhľadať ľudí, ktorí majú podobné zručnosti.

Pre zamestnávateľov

Nová funkcia poskytuje aj informácie pre samotných zamestnávateľov alebo personalistov, ktorí si po pracovnom pohovore môžu pozrieť profil uchádzača alebo si takýmto spôsobom nájdu potenciálnych zamestnancov.

Viac o téme: Sieť Práca Hľadanie Práce Sociálna Facebook Zručnosti FB Professional Skills Profesionálne
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: ami, Zdroj: mashable.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy