Stiahnite si užitočné aplikácie pred pracovnou cestou

Slováci začínajú viac cestovať do zahraničia na pracovné cesty.Slováci začínajú viac cestovať do zahraničia na pracovné cesty. Zdroj: photl.com

Môžete byť vyslaní firmou do zahraničia, aby ste v materskej spoločnosti strávili pár dní alebo až niekoľko mesiacov. V každom prípade sa vám pred takouto cestou zídu aplikácie, ktoré vám môžu uľahčiť pobyt v cudzom meste kdekoľvek vo svete.

Až 8-tisíc ľudí vyslali v prvom polroku slovenské podniky do Nemecka. Je to až o 14 percent viac ako v minulom roku. Nemci sú totižto na jednej z popredných priečok zahraničných zamestnávateľov na Slovensku.

Sociálna poisťovňa síce eviduje nižší počet ľudí pracujúcich v Európskej únii, ale v dvoch najnavštevovanejších krajinách sa podiel zvýšil zvýšil. Ide o vyššieuvedené Nemecko a Rakúsko.

"Kým v Nemecku pred rokom pracovalo 6889 slovenských zamestnancov alebo samostatne zárobkovo činných osôb, tento rok je to už 7829. V Rakúsku k 1. septembru pracovalo 4332, pred rokom to bolo 3485," informovala Jana Hrabková z komunikačného odboru SP.

Ak však na pracovnú cestu letíte aj do vzdialenejších krajín, budú pre vás užitočné nasledujúce aplikácie.

Užitočné cestovné aplikácie:

  1. Skombinujte si nalietané míle
    V aplikácii Points môžete kombinovať získané body z rôznych programov. Ako napríklad letecké spoločnosti pripočítavajú  svojim klientom nalietané míle. Míle je potom možné pri dosiahnutí určitého počtu vymeniť za letenku. Táto aplikácia vám umožňuje vymieňať si nalietané míle s druhými klientmi alebo si môžete dokúpiť viac míľ a rýchlejšie sa dostanete, kam chcete.
     
  2. Možnosti na letisku
    Stačí si do aplikácie Gate Guru zadať miesto príletu a aplikácia vás ihneď upozorní na rôzne zmeny a možnosti na letisku. Ak sa zmenilo miesto odletu, prípadné bude mať lietadlo meškanie alebo medzipristátie, budete okamžite informovaní. V momente ako vstúpite do letiskovej haly, môžete si pozrieť, aké máte možnosti na rôznych termináloch alebo máte možnosť prenájmu vozidla.
     
  3. Navigácia v metre
    Aplikácia AllSubway vás dokáže sprevádzať v 160 mestách po celom svete, aby ste sa bez problémov dokázali orientovať v dopravnom systéme metra.
     
  4. Zápis nákladov
    Na pracovnej ceste máte určite výdavky, ktoré musíte po svojom návrate zdokladovať vo firme. Aplikácia Expensify vám uľahčí administratívnu prácu. Ak uhrádzate čokoľvek platobnou kartou, aplikácia vám naimportuje výdavky do prehľadného reportu. Ak budete platiť v hotovosti, môžete si oskenovať platobný doklad a aplikácia vám platbu pripíše do vášho reportu. Výdavkové reporty tak ihneď môžete poslať prostredníctvom emailu do firmy.
     
  5. Archivovanie vizitiek
    Ak na svojich pracovných cestách dostávanie vizitky od klientov, ktoré chronicky strácanie, máme pre vás výborný tip. Pomocou aplikácie CardMunch si spravíte fotografiu vizitky, ktorá vo vašom telefóne prepíše potrebné údaje do mobilného kontaktu. Informácie o kontaktnej osobe sa vám môžu načítať aj do pracovnej sociálnej siete LinkedIn.
     
  6. Zmenáreň
    Na pracovnej ceste, kde nie je platidlom euro určite využijete aplikáciu XE Currency, ktorá vám prepočíta požadovanú sumu v domácej mene. K dispozícii je 180 mien z krajín celého sveta. Všetky sú aktualizované v čase, takže viete aktuálny kurz.
     
  7. Hľadač siete
    Nachádzate sa v meste a urýchlene potrebujete nájsť voľnú wi-fi zónu? Je tu pre vás aplikácia Wi-Fi Finder, ktorá rozpoznáva 650-tisíc miest vo viac ako 140 krajinách, kde nájdete neplatenú, ako aj platenú wi-fi.

Nezabudnite na Zákonník práce

Čas strávený na pracovnej ceste mimo pracovného času zamestnanca, keď zamestnanec nevykonáva prácu, sa považuje za čas trvania pracovnej cesty a patria mu za tento čas príslušné cestovné náhrady. Ak zamestnanec vykonáva na služobnej ceste prácu nad ustanovený pracovný čas a túto prácu môžeme považovať za nariadenú zamestnávateľom alebo vykonávanú so súhlasom zamestnávateľa, t.j. za prácu nadčas, tento čas sa odmeňuje podľa ustanovení Zákonníka práce o mzde za prácu nadčas.

Viac o téme: Cesta Aplikácia Pracovná Služobka Aplikácie Služobná Vycestovanie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: ami, Zdroj: TASR; Mashable.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy