Top 5 aplikácií pre prácu v zahraničí

Stiahnite si do mobilu aplikáciu na vyhľadávanie zahraničných pracovných ponúk.Stiahnite si do mobilu aplikáciu na vyhľadávanie zahraničných pracovných ponúk. Zdroj: photl.com

V zahraničí až traja z piatich uchádzačov o zamestnanie využívajú svoj mobilný telefón k hľadaniu zamestnania. Na Slovensku sa k internetu zo svojho mobilu pripája okolo 1,8 milióna užívateľov. Ak teda uvažujete o hľadaní práce v zahraničí a ste momentálne na „ceste“, potrebuje k tomu medzinárodný jazyk – angličtinu a mobilný internet.

 

Aplikácie na stiahnutie do mobilu:

  1. CV-Library App
    Voľne stiahnuteľná mobilná aplikácia umožňuje vyhľadávať až 70-tisíc pracovných ponúk z Veľkej Británie a okamžite na ne reagovať. Aplikácia taktiež poskytuje písanie a upravovanie sprievodných listov, ukladanie pracovných ponúk do obľúbených položiek, odoslať ponuku sebe alebo vášmu kamarátovi. Aplikácia je k dispozícii pre operačné systémy Apple (iPhone, iPad) ako aj Android.
     
  2. Pocket CV
    S touto aplikáciou je možné napísať životopis, upravovať ho a zdieľať priamo z vášho smartfónu. Obsahuje aj niekoľko nástrojov formátovania a ponúka návrhy pri písaní. Aplikácia umožňuje zdieľať svoj životopis priamo z aplikácie, prostredníctvom e-mailu alebo Dropboxu. Aplikácia je dostupná v Google Play alebo App Store. Nie je však bezplatná.
     
  3. Interview Buzz
    Ak sa pripravujete na pracovný pohovor pre zahraničnú spoločnosť alebo priamo v zahraničí, prečítajte si najčastejšie otázky, ktoré môžete dostať na pohovore. Taktiež sa tu dočítate ďalšie zaujímavosti o pracovných pohovoroch, na čo si treba dávať pozor, ako sa obliecť. Aplikácia je vhodná pre ľudí, ktorí ovládajú anglický jazyk. Môžete si ju stiahnuť zadarmo na Google Play alebo za poplatok v online obchode App Store.
     
  4. LinkedIn
    Personálne agentúry alebo spoločnosti si preverujú kandidátov aj na sociálnych sieťach. Ak máte profil na pracovnej sociálnej sieti LinkedIn, nezabudnite si ho aktualizovať vo fáze hľadania zamestnania. Ak cestujete do práce hromadnými dopravnými prostriedkami a máte dostatok času, svoj profil si môžete upraviť aj počas cestovania. Nezabudnite si do smartfónu stiahnuť bezplatnú aplikáciu.
     
  5. Salary Checker
    Chcete vedieť, aká je výška platu ľudí na pracovnej pozícii, o ktorú sa uchádzate v zahraničí? Zistite si platové podmienky, aby ste pred budúcim zamestnávateľom neprestrelili cenu svojej práce alebo sa nepodhodnotili. Aplikácia je bezplatná.

Hľadáte si prácu na Slovensku? Stiahnite si to svojho iPhonu aplikáciu Kariera.sk.

Viac o téme: Mobil Zahraničie Ponuka Aplikácia Zahraničné Pracovná Pracovné Ponuky Smartfón
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj:

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy