11 nových spôsobov ako upraviť váš LinkedIn profil na neodolateľný

Spravte atraktívny váš profil na sociálnej sieti LinkedIn.Spravte atraktívny váš profil na sociálnej sieti LinkedIn. Zdroj: linkedIn

Ak ste sa niekoľko mesiacov alebo rokov „nedotkli“ vášho LinkedIn profilu, je načase s tým niečo spraviť. Zlepšite si tým svoj profesionálny imidž. Toto miesto sa stalo nástrojom na hľadanie práce, ako aj na získavanie práce, tak ho nenechajte „zapadnúť prachom“. Stačí vám poslať odkaz na LinkedIn profil a nemusíte zasielať životopis spoločnosti.

Sociálna sieť LinkedIn poskytuje jedinečnú možnosť, ako dáte svetu vedieť o vašej práci a pracovných úspechoch. Váš profil môžete dopĺňať a aktualizovať ho tak často, ako potrebujete a nielen to, môžete zdieľať zaujímavé odborné články, prieskumy alebo štatistiky.

Prihláste sa na sociálne médium LinkedIn a využite všetky nové a dostupné nástroje.

  1. Pripojte aktuálnu fotografiu
    Profile/Edit Profile

    Nezabúdajte na dôležitú vec, že LinkedIn nie je Facebook. Preto tu zverejnite profilovú fotografiu, ktorá vás ukáže v profesionálnom svetle. Fotografia by nemala byť rozostrená, nemali by sa na nej nachádzať vaši kamaráti, známi, či priateľ/priateľka. Myslite aj na to, čo máte na nej oblečené. Obliekli by ste sa takto do práce?
     
  2. Doplňte si aktuálne informácie do sumáru
    Profile/Edit Profile/Background/+ Add a summary

    Akým najväčším úspechom z predchádzajúceho roku by ste sa mohli pochváliť? Pochváľte sa vo svojom profile, čo ste dosiahli pre firmu, aký projekt ste ukončili, alebo sa iba chystáte. Upravte si v profile aj vaše vzdelanie, kurzy, ktoré ste za posledné obdobie absolvovali a pridajte činnosti, ktorým ste sa začali venovať. Automatický systém na sociálnej sieti LinkedIn vás otázkami nasmeruje k tomu, aby ste doplnili chýbajúce údaje.
     
  3. Vyhoďte zo svojho profilu módne slová
    LinkedIn zostavil zoznam módnych slov, ktorým by ste sa vo svojom profile mali vyhnúť. Patria medzi ne slová ako: kreatívny, organizačný, efektívny, motivačný, inovačný, zodpovedný, analytický, orientovaný na dosahovanie výsledkov, tímový hráč a ďalšie. Tieto slová patria iba medzi adjektíva, ktoré sa vás snažia opísať. Namiesto nich použite slová, ktoré poukazujú na váš úspech. Slová zostavil portál Money Zine. Patria medzi ne tieto: riešiť, riadiť, rozhodovať, audit, udeliť, rozpočet, trénovať, konzultovať, vytvorený, kultivovaný.
     
  4. Ukážte svoje dobrovoľnícke skúsenosti
    Profile/Edit profile/Volunteering Causes (funkcia sa nachádza na pravom panely)

    Všetko čo vykonávate mimo pracovnú kanceláriu prezradí o vás veľmi veľa. Zamestnávateľ je zvedavý, akým aktivitám sa venujete mimo pracovnú dobu.
     
  5. Posilnite zoznam svojich zručností
    Profile/Edit profile/Skills Expertise

    Zoznam vašich zručností je veľmi dôležitý. Na základe „kľúčových slov“ vás personalisti veľmi ľahko nájdu. Ako správne uviesť slová alebo slovné spojenia vám ukáže vyhľadávací riadok, do ktorého začnete písať vaše zručnosti. LinkedIn vám nakoniec ponúkne najfrekventovanejšie slová, z ktorých si vyberiete.
  6. Skúste schváliť zručnosti cez funkciu Endorse
    LinkedIn pridal medzi zručnosti „Skills Expertise“ novú funkciu „Endorse“. Odteraz môžete ohodnotiť zručnosti ľudí, ktorých máte vo svojich kontaktoch. Pri vašich uvedených zručnostiach uvidíte aj vy všetkých, ktorí vám „schválili“ vaše kvality. Nachádzajú sa tu ich zmenšené profilové fotografie.
     
  7. Sledujte novinky lídrov
    V októbri minulého roka pridal LinkedIn medzi svoje nové funkcie možnosť sledovať novinky lídrov alebo danej skupiny. Ak si ich pridáte medzi vaše kontakty, na vašej nástenke sa budú zobrazovať všetky zaujímavé články, ktoré daní ľudia publikujú. Aj takýmto spôsobom môžete zostať vždy informovaní o novinkách z danej oblasti.
  8. Odstráňte staré skupiny a pridajte si nové
    Možno ste sa kedysi prihlásili k viacerým záujmovým skupinám, skupinám zamestnancov alebo absolventom školy. Ak medzi nich nájdete skupiny, do ktorých by ste sa už teraz neprihlásili, vymažte si ich a začnite vyhľadávať aktuálne, ktoré sedia vášmu profesijnému zameraniu.
  9. Nasledujte vašich obľúbených zamestnávateľov
    Máte túžbu pracovať vo veľkej medzinárodnej spoločnosti? Ideálnym krokom je nasledovať skupinu danej spoločnosti priamo na sociálnej sieti LinkedIn. Z profilu každej spoločnosti sa dozviete aj o aktuálnych pracovných miestach.
  10. Pridajte si nové aplikácie a funkcie
    Využite aplikácie, ktoré ponúka sociálna sieť LinkedIn. Pomôžu vám nájsť profesionálne udalosti, ktoré sa konajú vo vašom meste alebo sa dozviete o najnovších biznis knihách.
  11. Pýtajte sa a odpovedajte na otázky
    Staňte sa poradcom na LinkedIn Answers a váš rating stúpne. Niektorým ľuďom bola dokonca ponúknutá nová práca za ich fundované odpovede.

Buďte s nami v kontakte na sociálnej sieti LinkedIn.

 

Viac o téme: Profil Sieť Práca Hľadanie Sociálne Práce Médium Pracovná Linkedin Personalisti Headhunteri
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider.com; ami, Foto: Flickr.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy