TOP 10 univerzít využívajúcich sociálne médiá

Jednotkou vo využívaní sociálnych médií je Harvardská univerzita.Jednotkou vo využívaní sociálnych médií je Harvardská univerzita. Zdroj: photl.com

V dnešnej dobe sociálnych médií je jedným z kritérií výberu školy aj komunikácia univerzity na sociálnych sieťach. Študenti v Amerike a v Anglicku majú na výber jednu z „najsociálnejších“ univerzít.

Na Slovensku sa zatiaľ neuskutočnil výskum, ktorý by sa zaoberal využívaním sociálnych médií na univerzitách. Ak by však domáci absolvent strednej školy zatúžil po štúdiu v Amerike alebo v Anglicku, má možnosť si vybrať jednu z top desiatky univerzít.

Poradenská spoločnosť Sociagility odhalila zoznam najlepších 25 univerzít v USA a Veľkej Británii, ktoré najviac využívajú sociálne médiá ako je Facebook, Twitter a YouTube. Sociagility vybrané školy analyzovala v priebehu rokov 2011 až 2012. Do hodnotiaceho procesu jednotlivých škôl zahrnuli viaceré faktory: počet návštevníkov, počet zobrazení, angažovanosť ľudí, ako aj ich ochota reagovať na komentáre a celková interakcia ľudí a ich dôvera k univerzite.

Top 10 univerzít:

  1. Harvardská univerzita
    Harvardská univerzita patrí elitné univerzity, ktoré využívajú sociálne médiá na komunikáciu so študentmi a s potenciálnymi uchádzačmi o štúdium. Sám zakladateľ sociálnej siete Facebooku Mark Zuckerberg bol jej študentom.

  2. Pensylvánska univerzita
    Pensylvásnka univerzita vyzýva študentov, aby sa pripojili k fanúšikom univerzity na rôznych platformách.

  3. Massachusettský technologický inštitút (MIT)
    Inštitút nepublikuje iba vedecké články na sociálnych sieťach, ale aj na svojich vlastných platformách.

  4. Michiganská univerzita
    Univerzita sa zameriava hlavne na  publikovanie informácií pre komunitu ľudí na Twitteri a informácie zasielajú aj priamo študentom.

  5. Standfordská univerzita
    Standfordská univerzita sa snaží zviditeľniť študentské prostredie. Na Twitteri promuje hlavne fotografie z univerzitného života.

  6. Kalifornská univerzita v Berkeley
    Interakcia univerzity spočíva v rôznych otázkach na sociálnych sieťach Facebook a Twitter.

  7. Oxfordská univerzita
    Oxfordská univerzita je najstaršia britská univerzita, ktorá má momentálne viac ako 700 tisíc fanúšikov na Facebooku. V porovnaní s americkými univerzitami nie je až tak veľmi aktívna na sociálnych sieťach, ale je druhá najaktívnejšia v Anglicku.

  8. Sheffieldská univerzita
    Anglická univerzita poskytuje potenciálnym  študentom hlavne videá na YouTube, aby im priblížila pohľad do vnútra univerzity.

  9. Wisconsinská univerzita, Madison
    Univerzita je napojená na študentov cez komunity ľudí na Twitteri a Facebooku.

  10. Texaská univerzita v Austine
    Texaská univerzita komunikuje so študentmi na Facebooku. Videá, správy a fotografie však postuje aj na ďalších platformách.

Harvardská univerzita má najvyšší počet fanúšikov na Facebooku, dnes sa ich číslo blíži pomaly k 2 miliónom a na Twitteri má okolo 160 tisíc „nasledovníkov“. Harvard publikuje na sociálnej sieti Facebooku rôzne novinky o ich výskumnej činnosti, videá svojich úspešných športových tímov a videá z rôznych debát, ako aj fotografie ocenených profesorov. Najnovšie pribudol na Facebooku komentár o získaní Nobelovej ceny za ekonómiu pre Alvina E. Rothena, ekonóma z Harvardskej obchodnej školy a Harvardskej fakulty umení a vedy.

Viaceré univerzity pochopili, že ak chcú zaujať mladých ľudí, musia s nimi držať krok na sieti vďaka sociálnym médiám. Podľa výskumu z Úradu pre národné štatistiky sú najpočetnejšou skupinou žijúcou sociálnymi médiami ľudia vo veku od 16 do 24 rokov. V prvej desiatke univerzít však dominujú univerzity prevažne z amerického kontinentu a iba dve univerzity založené vo Veľkej Británii.

Je potrebné uznať, že viaceré univerzity dominujúce v rebríčku sú americké. Je to vďaka dobre nastavenému systému financovania v porovnaní so svojimi kolegami v Spojenom kráľovstve. Vďaka tomutu faktu si môžu zlepšovať skóre popularity aj na sociálnych sieťach. Úspech plodí úspech. Informácie publikovali v správe poradenskej spoločnosti Sociagility.

Viac o téme: Sociálne Top Médiá Facebook Twitter Youtube Univerzity Siete
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: mashable.com; ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy