Tieto práce nie su pre každého: Potrebujete na ne riadne silný žálúdok

had na konárikuhad na konáriku

Nevkusné, nechutné, smradľavé, nebezpečné a smrtiace sú len niektoré z prídavných mien, ktoré sa dajú použiť na opis týchto piatich najpodivnejších povolaní. Tieto pozície patria medzi najbláznivejšie kariéry na trhu a možno ste ani nevedeli, že existujú. Takže nabudúce keď vás zlá káva v kuchynke omrzí, spomeňte si na týchto päť pracovných miest a pomyslite si: „Hej, určite by to mohlo byť horšie.“

 

 

Ochutnávači krmív pre zvieratá

Aj keď je pravda, že psy dokážu zjesť takmer čokoľvek, je dôležité, aby dostali jedlo, ktoré je chutné a výživné. Koniec koncov, dokonca aj domáce zvieratá majú chuťové poháriky. Tu prichádzajú do hry ľudia, ktorí ochutnávajú krmivá pre domáce zvieratá.

Degustátori vytvoria návrhy pre vôňu, konzistenciu, prísady, živiny a všetky ďalšie prvky, ktoré robia z krmiva pre domáce zvieratá výživnú pochúťku. Je tu však jeden problém. Prirodzene, žiadny milovník zvierat nezverí žalúdok svojho štvornohého priateľa náhodným receptom. Ochutnávači musia samozrejme jedlo aj skutočne ochutnávať.

Chovatelia červov

Napriek tomu ako nepríjemne toto povalenie znie, chov červov je lukratívna kariéra a konkurencia je tvrdá. Červíky sú dodávané rybárskym potrebám alebo do skleníkov za nemalé peniaze. Chovatelia červov sa teda s radosťou zahrajú na pár hodín denne na opatrovateľov. V rámci svojej práce musia zbierať malé larvy z muších vajíčok. Nie je to však také špinavé ako by ste si mysleli. Tieto „farmy“ sú v skutočnosti laboratóriá s inkubačnými miestnosťami a špeciálnymi vetracími systémami, ktoré bránia pracovníkom v dýchaní nebezpečných chemikálií.

Dojiči hadov

Dojenie hadov je jedným z najnebezpečnejších povolaní na svete a to hneď z niekoľkých dôvodov. Títo dojiči nezhromažďujú z týchto jedovatých zvierat skutočné mlieko, extrahujú smrtiaci jed z živých tiel najjedovatejších hadov na svete. Títo odborníci nie sú len odvážlivcami, ktorí hľadajú dobrodružstvo.

Hadí jed je rozhodujúcou zložkou pre jeho náprotivok, protijed, ktorý lekári používajú na záchranu života obetí hadov. Pacienti by bez práce dojičov zomreli. Používajú nástroje a techniky, ktoré nie sú pre daného hada príliš príjemné, ústa udržujú otvorené, šokujú ho elektródami a pod tesáky umiestnia nádoby, do ktorých kvapká jed.

Odborníci na pohlavie kurčiat

Niektorí sa môžu pýtať, či je toto povolanie skutočne existuje. Prekvapivo, je to tak. Táto úloha však nie je taká jednoduchá ako sa môže zdať. Nestačí dvihnúť kuracie stehno a vyhlásiť: „Je to chlapec!“ Spočiatku je kuracie pohlavie dosť tajomné - nie sú k dispozícii žiadne vonkajšie žľazy ani identifikátory a kurčatá sú samozrejme príliš mladé na to, aby mohli znášať vajcia.

Na vyriešenie tohto problému poľnohospodári najímajú vyškolených odborníkov, aby určili, či sú kurčatá samci alebo samice. Títo odborníci majú dve jednoduché metódy, aby pohlavie určili. Jedna si vyžaduje trhanie peria, čo je nepríjemné pre kuriatko. Druhá, menej preferovaná metóda si vyžaduje rozbor vtáčieho trusu.

Ovoniavači podpazuší

Ďalšia takmer neuveriteľná kariéra. Samotná myšlienka za touto pozíciou je celkom logická – spoločnosti ktoré vyvíjajú deodoranty sa musia rozhodnúť, či ich výrobky fungujú. Ak tvrdia že ich produkt vydrží celý deň, musia to byť schopní aj potvrdiť.

Je to jedno z najpodivnejších povolaní aj preto, že celý deň musíte strkať nos do cudzích záležitostí. Tí, ktorí sa vyhýbajú počítačom a myslia si, že technológie berú prácu ľudom, môžu ľahšie spávať.  Žiadny počítač totiž v tejto práci človeka nikdy neprekoná.

Viac o téme: Svet Had Práca Kurča Nebezpečná
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Inc Foto:Pixabay

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy