IT pracovníci prehovorili: Napriek vysokým platom svoju prácu nenávidia

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Niet pochýb o tom, že práca v technickom priemysle je dobre platená a prináša množstvo rôznych benefitov i výhod. V obore však existujú aj tienisté stránky, najmä v oblasti IT, v ktorej pracovníci dohliadajú na rôzne technické zariadenia, siete a aplikácie.

Nedávne prieskumy sú dôkazom toho, že IT odborníci sú v práci skutočne nešťastní. Personálna agentúra TinyPulse, ktorá sa prevenciou snaží zabrániť syndrómu vyhorenia u pracovníkov, realizovala prieskum na piatich tisícoch ľudí. Okrem nej situáciu skúmala aj sociálna sieť určená pre IT pracovníkov, SolarWinds, 23 tisíc ľudí oslovila stránka Dice a takmer päťtisíc spovedal magazín Computerworld.

 7 dôvodov prečo nie sú IT odborníci v práci spokojní:

  1. Iba 19% IT odborníkov tvrdí, že sú v práci naozaj spokojní, pričom v iných odvetviach je spokojných až 22% ľudí.
  2. 64% z nich nemá jasno v smerovaní ich kariéry
  3. Vojna o technický talent podporuje zvyšovanie platov v oblasti, no nie spokojnosť s nimi. Zhruba polovica opýtaných IT pracovníkov má pocit, že nie sú dostatočne platení , pričom negatívne emócie v posledných rokov narastajú.
  4. Tri štvrtiny IT odborníkov pracujúcich pre korporácie uviedli, že v súčasnej práci nemajú takmer žiadnu šancu na kariérny rast.
  5. Jeden z prieskumov poukázal na to, že 62% pracovníkov v IT oblasti sa cítia byť v zamestnaní nedocenení nadriadenými
  6. Pri hodnotení uznania na pracovisku v rámci stupnice od 1 do 10 sa podľa iného prieskumu cítilo dostatočne ocenených len 17% IT odborníkov.
  7. Necelá polovica IT pracovníkov uviedla, že majú skvelý až vynikajúci vzťah so svojimi spolupracovníkmi, čo síce nie je zlé, no stále je to horšie ako u zamestnancov v iných oblastiach.

Jeden z nespokojných odborníkov v oblasti IT celú situáciu zhrnul takto: „Mám pocit, že som prepracovaný, nedocenený, zmätený, nedostatočne platený a takmer neviditeľný. Neexistuje možnosť rastu.“

Viac o téme: Hodnotenie Práca Pracovník Plat Nespokojnosť Odborník IT
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: businessinsider.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy