Kruté fakty o práci v Google: Toto by ste nečakali!

V Google nie je všetko ružové, ako sa zdá.V Google nie je všetko ružové, ako sa zdá.

Z každej strany počujete iba pozitívne informácie o tom, ako sa úžasne žije zamestnancom v jednej z najväčších technologických spoločností na svete, v Google. Nie je však všetko tak ružové, ako sa zdá. Súčasní, ako aj bývalí zamestnanci poodhalili slabé stránky spoločnosti.

Do spoločnosti Google sa nedostane pracovať hocikto. Boj o miesto v spoločnosti je veľmi tvrdé. Cez brutálny niekoľkokolový výberový proces prejdú iba tí najlepší a najvytrvalejší. Až tým sa nakoniec podarí „zakotviť“ v kreatívnom pracovnom priestore, ktoré sa hemží bystrými hlavami.

Napriek všetkým superlatívnym nálepkám o kreatívnom pracovnom priestore, úžasných benefitoch v podobe jedla, pitia a služieb, sa nie všetkým zamestnancom v Google žije šťastne. Na stránke Quora sa mohli bývalí, ako aj súčasní zamestnanci vyjadriť, čo sa im na práci vo veľkej technologickej spoločnosti nepáči. Prinášame vám ich názory.

  1. Zamestnanci sú prekvalifikovaní
    Google má veľmi vysoké kritéria na zamestnanca, ktorého dokážu vysoko ohodnotiť za jeho prácu a zároveň mu poskytnúť nadštandardnú pracovnú kultúru. Cez prijímací pohovor prejdú iba tí najlepší kandidáti, avšak častokrát sa dostanú na pozície, ktoré sú nižšie, ako ich dosiahnuté vzdelanie.
     
  2. Bývalí študenti z najlepších univerzít končia pri jednoduchom kódovaní
    V spoločnosti Google pracujú ľudia, ktorí prišli z najlepších univerzít sveta (Harvard, Stanford alebo Kalifornská univerzita v Berkeley). Títo ľudia však nepracujú na pozíciách adekvátne ich vzdelaniu. Ich úlohou je poskytovať technickú podporu pre reklamné produkty Google, ručne pridávať obsah na video kanál YouTube alebo písať jednoduché kódy A/B testovania na stránke.
     
  3. Google už nie je iba startapový projekt, je to veľká korporácia
    V čase začiatkoch vzniku spoločnosti Google bolo omnoho ľahšie dostať sa na vyššiu pozíciu. Ak ste pracovali na správnom projekte a nachádzali ste sa na správnom mieste, povýšenia ste sa dočkali veľmi rýchlo.
     
  4. Veľa zamestnancov je arogantných
    Zamestnanci Google sú hrdí na to, že môžu pracovať vo veľkej technologickej spoločnosti. Niektorí to dávajú pocítiť aj svojim kolegom. Každý si myslí, že je lepší, ako ten druhý. Preto je pri práci niekedy zložité diskutovať s kolegami o probléme, pokiaľ to nie je váš kamarát. Objektívne diskusie sú veľmi zriedkavé, pretože málokoho zaujíma názor druhých ľudí, keď sa oni považujú za najdôležitejších.
     
  5. Google je tak veľký, že nemáte vplyv na nič
    Jeden z bývalých zamestnancov, ktorý pracoval pre Google,  uviedol, že bolo pre neho veľmi ťažké rozhodnúť sa odísť zo spoločnosti. Nakoniec rozhodol fakt, že nemal žiadnu rozhodovaciu právomoc. Ako sám povedal, ak máte v spoločnosti ambície vytvoriť nejakú novú funkcionalitu alebo program, na uskutočnenie akeľkovek zmeny máte minimálnu šancu na presadenie.
     
  6. Google kladie väčší dôraz na kódovanie, ako na samotný dizajn
    V spoločnosti sa viac zameriavajú na funkcionalitu svojich produktov, ako na vizuálny dizajn. Aj vďaka tejto skutočnosti sa veľmi neuchytili ďalšie produkty, ako Wave, Google Video, Buzz, Dodgeball, Orkut, Knol a Friend Connect.
     
  7. Priestor v kancelárii je príliš malý
    Ak by ste museli pracovať v jednej zo štyroch hlavných budov Google, pravdepodobne sa budete tesniť pri stole s ďalšími kolegami. Napriek tomu, že sa v spoločnosti nachádzajú úžasne kreatívne priestory, je tu ťažké nájsť pokojné a tiché miesto.
     
  8. Ak chcete niečo získať, musíte si to písomne potvrdiť
    Po oficiálnom získaní práce, je potrebné dohodnúť si všetky pracovné podmienky nielen ústne, ale potvdiť si ich aj písomnou formou.
     
  9. Kultúra je nezrelá
    Dôkazom toho, že nie všetci ľudia dospejú, sú aj niektorí zamestnanci v Google. Počas celého dňa si pochutnávajú na nápojoch, hrajú sa hry a pracujú minimum.
     
  10. Pracovať z domu nie je povolené
    Práca z domu nie je v spoločnosti Google možná. Povinnosťou každého zamestnanca je odvádzať prácu priamo zo sídla firmy.

Hľadáte si miesto programátora v Česku alebo v Nemecku? Pozrite si aktuálne pracovné ponuky.

 

 

Viac o téme: Google Zamestnanci Realita Krutá Fakty
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: internet, Zdroj: businessinsider.com, Quora.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy