Takto to vyzerá v slovenskom Google a ESETe. Nahliadnite!

Takto to vyzerá v slovenskom Google.Takto to vyzerá v slovenskom Google. Zdroj: Peter Frolo

Hovorí sa, že človek by mal pracovať v príjemnom pracovnom prostredí. Čím kreatívnejší človek musí byť v práci, tým kreatívnejšie by malo byť aj pracovné prostredie. Poďte sa pozrieť, ako to vyzerá v spoločnostiach Google a ESET v Bratislave.

Čo by ste povedali na kancelárie so slovenskými tradičnými prvkami, ktoré v sebe spájajú hravosť a atypickosť? Reč je o kancelárskych priestoroch slovenského Google, ktorý koncom júla dostal netradičný šat. Každá z miestností je originálna a jej nový dizajn vychádza zo slovenskej kultúry, histórie a tradícií. Jednotlivé miestnosti si uctili pamiatku slovenským osobnostiam – Margite Figuli, Jurovi Jánošíkovi, Milanovi Rastislavovi Štefánikovi a Jozefovi Murgašovi.

V kanceláriách slovenského Google sú netradičné aj dizajnérske doplnky: knižnica vrastená v strome, stolíky z drevených špuliek na káble, hojdačka v štýle padáka, pracovisko v „chrobáku“, hudobný kútik s husľami, fujara, akordeón či valaška. V slovenskej pobočke sa pri redizajne priestorov kládol veľký dôraz na životné prostredie. Použité boli rôzne recyklované materiály: PET fľaše, LP platne, či starý nábytok.

V modernom duchu sa nesú aj kancelárske priestory v globálnej centrále spoločnosti ESET v Bratislave. Dôraz v nich kladú nielen na dobrú technickú vybavenosť, ale aj na moderné dizajnové prvky spojené s prírodou. Okrem holých stien v objekte si tu zamestnanci nájdu aj kúsok zelene a odreagovať sa môžu pri stolnom futbale počas pracovnej prestávky.

Google SK Galéria fotiek (8) Zdroj: Peter Frolo
Google SK Galéria fotiek (8) Zdroj: Peter Frolo
Google SK Galéria fotiek (8) Zdroj: Peter Frolo
Google SK Galéria fotiek (8) Zdroj: Peter Frolo

Benefity nesmú chýbať

Firemné benefity a zamestnanecké výhody sú hnacím mechanizmom v práci pre 7 percent zamestnancov. Vychádza to z prieskumu pracovného portálu Kariera.sk. Najčastejšie firmy poskytujú pre zamestnancov nápoje na pracovisku, vzdelávacie školenia a flexibilný pracovný čas.

Spoločnosť Google je známa tým, že svojim zamestnancom na celom svete poskytuje nadštandardné benefity v rôznych oblastiach. Slovenský Google sa taktiež snaží udržať si slovenského zamestnanca.

„Ide najmä o pružnú pracovnú dobu, zdravotnú starostlivosť pre zamestnancov a rodinu, stravovanie, dopravu, školenia, wellness a mnoho ďalších. Dôvodom týchto odmien je snaha vytvoriť pre zamestnancov motivujúce a príjemné prostredie, ktoré podporuje kreativitu a inovácie,“ hovorí Martina Ondrušová zo spoločnosti Google.

ESET taktiež poskytuje rôzne nadštandardné benefity pre svojich zamestnancov. Jedným z hlavných je príjemné pracovné prostredie, kde prevláda rodinná atmosféra.  Ďalej je to pridelenie firemného mobilu, laptopu alebo auta v závislosti od pracovnej pozície.

„Ako nefinančné benefity ponúkame zamestnancom napríklad gastrolístky v hodnote 5 eur na deň bez toho, aby si na ne zamestnanci prispievali. Pitný režim vo forme množstva nealkoholických nápojov a kávy. Ďalej je to príspevok na dopravu do práce, príspevok do doplnkového dôchodkového sporenia. Účasť na rôznych športových a kultúrnych aktivitách, teambuildingoch, odborných konferenciách, jazykové kurzy a masáže mimo pracoviska,“ vymenúva Zuzana Hošálová, PR špecialistka ESET Slovensko.

Zamestnanci ESETu majú taktiež vstup do fitness centier a do plavárne. Na odreagovanie je im počas pracovnej doby k dispozícii aj stolný futbal.

„Finančne podporujeme mladomanželov ako aj čerstvých rodičov. Čo sa týka priamych finančných benefitov tak máme viaczložkový systém odmeňovania, ktorý je závislý od pracovného výsledku zamestnanca,“ pokračuje vo vymenúvaní benefitov Zuzana Hošálová.

ESET Galéria fotiek (8) Zdroj: eset
ESET Galéria fotiek (8) Zdroj: eset
ESET Galéria fotiek (8) Zdroj: eset
ESET Galéria fotiek (8) Zdroj: eset

Chceli by ste aj vy pracovať v slovenskom Google alebo v ESETe?

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 8
Viac o téme: Kancelária Pracovisko Google Office Kancelárie Eset Pracoviská
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Foto: Google SK/Peter Frolo; ESET

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy