6 povolaní, ktoré vám dávajú slobodu

Na svete existuje viac ako 50 pracovných činností, ktoré vám dávajú flexibilitu.Na svete existuje viac ako 50 pracovných činností, ktoré vám dávajú flexibilitu. Zdroj: photl.com

K práci mimo pracovisko potrebujete iba počítač, pripojenie na internet a vlastnú hlavu. Nemusíte denno-denne sedieť na jednom mieste. Čo tak popri svojej práci cestovať.

Existujú dva tábory firiem. Jedni uprednostňujú prácu z domu a druhí ju zavrhujú. Takíto prípad sa stal v spoločnosti Yahoo, kde jeho šéfka Marissa Mayer zakázala prácu z domu a nariadila povinné denno-denné chodenie do práce. A dôvod? Jedným z hlavným dôvodov bol fakt, že zamestnanci dosahujú lepšie nápady v kolektíve druhých ľudí a teda v spoločnosti ostatných kolegov. Na svete existuje viac ako 50 profesií, ktoré dávajú ľuďom možnosť pracovať mimo kanceláriu.

Ponúkame vám 6 povolaní, ktoré nemusíte vykonávať z kancelárskeho prostredia:

1. Zákaznícky servis

Poskytovanie zákazníckeho servisu je práca, pri ktorej pomáhate nielen druhým ľuďom, ale aj sami sebe. K práci potrebujete počítač, vysokorýchlostné pripojenie k internetu a telefón. Ide o pozície ako telefonista, kde sa stávate poradcom pri rôznych druhov produktov alebo služieb. Často však ide o pozície na čiastočný pracovný úväzok s možnosťou flexibilného pracovného času.

2. Administratívna činnosť

Určite ste už počuli o virtuálnom office, teda o administratívnej činnosti, ktorú vykonávate na diaľku z ktoréhokoľvek miesta. Tak ako si veľa spoločností outsourcuje rôzne činnosti a služby, je možné vykonávať vzdialenú administratívnu činnosť pre firmy alebo živnostníkov. Do týchto činností spadajú práce ako organizovanie meetingov, uskutočňovanie objednávok, komunikácia s dodávateľmi, ako aj ďalšie činnosti.

3. Content editor

K svojej práci potrebuje obsahový editor základný pracovný nástroj, ktorým je počítač a internet. Jeho úlohou je administrácia a spracovanie požiadaviek klientov. Často ide o napĺňanie webstránky obsahom, či už novými produktami a jej popisom do eshopu alebo spracovanie rôznych internetových kampaní.  

4. Predajca

Ak ste schopní predať nehnuteľnosť ešte pred jej postavením a skolaudovaním, tak potom môžete predávať z ktoréhokoľvek miesta na svete. Môžete si však povedať, že k predaju potrebujete priamy kontakt. Pri niektorých tipoch predaja je to potrebné, avšak pri niektorých vám stačí správne osloviť potenciálneho zákazníka, či už telefonickou alebo mailovou formou.

5. Odborník v oblasti vzdelávania a odbornej činnosti

Je vašou pracovnou náplňou vzdelávanie ľudí a už vás nebaví chodiť prednášať na rôzne semináre, workshopy, konferencie a poskytovať vzdelávanie zamestnancom vo firmách? Tak potom si môžete založiť vlastnú odbornú agentúru. Vzdelávanie môžete poskytovať napríklad prostredníctvom videonahrávok umiestnených na vašej webstránke. Vhodné je aj poskytovať online poradenstvo. Opäť potrebujete mať pri sebe iba počítač, internetové pripojenie a keď budete popri tom cestovať a písať svoj blog, vyniesť vám to môže aj ďalší zárobok.

6. Programátor a webdeveloper

Počet ľudí, ktorí sú expertmi v oblasti IT je málo a v dnešnej dobe sú veľmi žiadaní. Možno aj preto si môžu určovať podmienky pri svojej práci. Či už sú to odborníci z oblasti programovania front-endu alebo back-endu, správcovia siete, alebo odborníci, ktorí programujú mobilné aplikácie, všetci títo ľudia môžu pracovať z ktoréhokoľvek miesta. Ich hlavným pracovným nástrojom je počítač, internet a ich vlastná hlava.

Chcete začať už dnes? Tak pošlite svoje životopisy na doleuvedené pracovné pozície:

Junior predajca D2D - Nitra

Junior predajca D2D - Žilina

Junior predajca D2D - Trnava

Viac o téme: V Práca Voľnosť Mimo Profesia Flexibilita Kanceláriu Teréne
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy