Dohodári idú nabok. Záujem je o ľudí z IT a projektových manažérov

Najväčší záujem je o ľudí z IT a projektových manažérov.Najväčší záujem je o ľudí z IT a projektových manažérov. Zdroj: photl.com

Firmy v tomto roku najviac vyhľadávajú ľudí z oblasti informačných technológií, developerov a projektových manažérov. Od nového roka sa znížila atraktivita zamestnávať študentov na dohodu.

Miera nezamestnanosti na Slovensku dosiahla v januári tohto roka rekordnú hranicu 14,80 percent. Slovensko má štvrtú najvyššiu nezamestnanosť po Grécku, Španielsku a Portugalsku. Za rastom nezamestnanosti stojí viacero faktorov: rast nezamestnanosti, absencia sezónnych prác, legislatívne zmeny, či nový Zákonník práce.

Prognózy nie sú ružové a analytici predpokladajú zvyšujúcu sa mieru nezamestnanosti na Slovensku. Aj v Európe dochádza k spomaleniu reálnej ekonomiky. Prepad odbytu v krajinách odberateľov spôsobuje pokles objednávok v slovenských firmách. Tie následne reagujú dopytom na trhu práce, či už prepúšťaním alebo nevytváraním nových pracovných miest.

Názory dvoch odborníkoch na trhu práce o aktuálnej situácii vám prinášame v krátkom rozhovore s Pavlom Žuffom, obchodným riaditeľom personálnej agentúry AuJob a Tomášom Juríkom, obchodným riaditeľom agentúry Adecco.

O aké profesie je veľký záujem od januára?

Pavol Žuffa, Aujob: V tomto roku pretrváva trend záujmu o špecialistov. Ľudí vyprofilovaných v oblasti IT, napríklad developerov. V oblasti služieb je záujem o ľudí, ktorí ovládajú viaceré jazyky na vynikajúcej úrovni. Vo výrobnej oblasti sú to inžinieri automatizácie.

Tomáš Jurík, Adecco: V prípade dočasného pridelenia zamestnancov je z hľadiska kandidátov na začiatku roka zjavný záujem najmä o operátorské pozície vo výrobe. Je to logické, nakoľko u väčšiny spoločností nastal skôr pokles výroby v porovnaní s decembrom ako aj s minulým rokom a očakávania na celý rok sú v priemere skôr mierne pesimistické. Nakoľko v závere roka narástla výraznejším tempom aj nezamestnanosť, môžeme očakávať pretlak kandidátov na operátorské pozície najmä v oblastiach s výrazným podielom priemyselnej výroby.

V prípade pozícií, kde chcú spoločnosti obsadiť zamestnancom na trvalý pracovný pomer, je najväčší záujem o tri okruhy pozícií. Nakoľko sa firmy snažia zefektívniť svoje fungovanie, zameriavajú sa výrazne na oblasť IT, kde je dopyt najmä po developeroch, analytikoch a konzultantoch.  Mnohé firmy sa snažia aj v čase krízy zintenzívniť alebo zefektívniť svoje obchodné aktivity, a tak je často obsadzovanou pozíciou obchodný zástupca. Najmä väčšie spoločnosti sa v snahe zefektívniť procesy a zmodernizovať fungovanie spoločnosti snažia spúšťať projekty na to určené, takže sa obzerajú po projektových manažéroch.

Majú ľudia menší záujem pracovať na dohody od nového roka?

Pavol Žuffa, Aujob: Ľudia aspoň s minimálnymi pracovnými návykmi majú rovnaký záujem pracovať. Aj na dohodu, ale nie za nižšie peniaze, než doteraz. Preto potrebu nestrácať týchto ľudí a zároveň nezvyšovať personálne náklady riešia hlavne zamestnávatelia. Od nového roka sa výrazne znížila atraktivita zamestnávať aj študentov na dohodu z dôvodu zavedenia odvodov od hranice zárobku 155 eur. To často vedie k podpore čiernej práce všetkých dohodárov.

Tomáš Jurík, Adecco: Z prvých reakcií klientov ako aj uchádzačov o prácu je zrejmé, že práca na dohodu v tomto roku nebude až takým atraktívnym a obľúbeným riešením ako tomu bolo počas uplynulých rokov. Vzhľadom na zvýšené náklady a život komplikujúcu administratívnu záťaž spojenú s novelami zasahujúcimi oblasti dohôd, sa mnohé spoločností rozhodli nájsť iné riešenie. Aký bude presný podiel takýchto firiem a o koľko klesne počet dohodárov uvidíme až v nasledujúcich dňoch a týždňoch.

Mnohé firmy si chceli počkať na praktické dopady novely a zistiť ako ovplyvnia bežné fungovanie firmy ako aj samotné náklady. Na základe toho očakávame, že podiel dohodárov bude aj naďalej skôr klesať, než stúpať. Atraktívnosť takéhoto riešenia klesla aj z pohľadu samotných uchádzačov, keďže sa aj ich čistý príjem zmenšil práve o odvody. V dnešnej napätej ekonomickej situácii s neistými vyhliadkami, si firmy nemôžu dovoliť luxus zvyšovania nákladov spojených s vykrývaním nárazových prác, a tak sa skôr snažia zefektívniť vnútorné procesy a využiť na to vlastné zdroje.

Zmenila sa situácia na trhu práce po novele Zákonníka práce od 1. januára 2013?

Tomáš Jurík, Adecco: Novely, ktoré začali platiť od začiatku roka 2013, musíme brať ako jeden celok, ktorý mal výrazný dopad na trh práce. Či už z hľadiska zvýšených nákladov alebo aj administratívnej záťaže. Niektoré riešenia, ako napríklad zmeny v oblasti Dohôd, spolu so všetkými povinnosťami nahlasovania a odhlasovania v zdravotných poisťovniach, tak skomplikovali celý systém, že ustrážiť dodržiavanie všetkých povinností zo strany firiem, ako aj samotných dohodárov, si vyžaduje pomaly najatie dodatočnej pracovnej sily. To samozrejme nepomáha samotným firmám preklenúť aktuálne ťažké ekonomické podmienky a v konečnom dôsledku to má aj negatívny dopad na samotnú nezamestnanosť. Firmy by dnes potrebovali skôr opačný prístup – stimuly formou nižšej daňovej a odvodovej záťaže ako aj  menšiu administratívnu záťaž.

Viac o téme: Trh Rozhovor Situácia Pavol Tomáš Práce Jurík Profesie Dohodári Žuffa
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: Andrea Miklasová

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy