Radšej si zahryznite do jazyka: Týchto 5 viet by ste v práci nikdy nemali vysloviť

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Isté vety by ste v práci jednoznačne nemali hovoriť. Niektoré z nich by ste radšej nemali vysloviť vôbec nikde. Môžu poukázať na váš zlý úsudok a občas sú to dokonca malé lži. Z niektorých fráz vyplynie, že ste leniví z iných, že rozprávate do vetra.

Podobné vety hovoríte neraz a rovnako často ich počúvate, pritom si ani neuvedomujete, že slová, ktoré vychádzajú z vašich úst by mohli byť dôvodom na výpoveď alebo vás zhodiť v očiach kolegov. Spravte si službu a odstráňte tieto frázy zo svojho slovníka raz a navždy.

„Nechcem nikoho diskriminovať, ALE...“
Najdôležitejším slovom v tejto vete je „ale“. Čokoľvek bude nasledovať po ňom vás iba potopí. Pokiaľ nemáte predsudky, nepotrebujete to zdôrazňovať. Fráza len indikuje, že informácia nasledujúca pred „ale“ nie je pravdivá.


Mohlo by vás zaujímať: Pozor na jedovatých kolegov: Môžu vás zničiť, odhaľte ich zavčasu!


„Nikdy nesledujem Facebook.“
Áno, sledujete a všetci to vedia. V najhoršom prípade ste na sociálnych sieťach závislí, v tom najlepšom len zbytočne míňate čas. Rovnako je to aj s Twitterom, Instagramom, LinkedInom a ďalšími.

„Som unavený.“
Pokiaľ ste práve dobehli maratón, môžete to povedať. V inom prípade radšej pomlčte, pretože ostatní si môžu začať myslieť, že ste včerajšiu noc prepili alebo dnes nie ste schopní pracovať.

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstockphotos.com

„Ospravedlňujem sa za svoj hlas, som chorý...“
Ani nedokončite! Ak ste chorí, mali by ste  ísť domov, aby ste po kancelárii nešírili baktérie a nenakazili svojich kolegov. Pokiaľ sa v práci začnete sťažovať, že ste chorí, neočakávajte sympatie, ale nechápavé pohľady.

„Internet mení spôsob, akým...“
Vetu môžete v podstate dokončiť akýmkoľvek slovom, pretože už snáď neexistuje vec, ktorú by internet neovplyvňoval. Bojujte s potrebou hovoriť to, čo je už všetkým jasné, aby ste nevyzerali, že sa nasilu snažíte vyzerať inteligentne.

Zoznam určite pokračuje zrejme až donekonečna a niekedy je jednoducho lepšie mlčať ako povedať niečo, čím sa v očiach ostatných len zhodíte. Stretli ste sa s vetami, ktoré mali zostať nevyslovené vo vašom okolí aj vy?

Viac o téme: Práca Ticho Veta Fráza Mlčať
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: businessinsider.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy