Kolegom by ste úplne dôverovať nemali: Toto im nikdy neprezrádzajte!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Pokiaľ trávite so svojimi spolupracovníkmi viac času ako s vlastnou rodinou, je len prirodzené, že sa s postupom času spoznáte. Skôr než však začnete prezrádzať detaily zo svojho osobného živote, aby ste sa im priblížili, zamyslite sa. Existuje veľmi tenká hranica medzi budovaním vzťahov a zdieľaním informácii, ktoré môžu zničiť vašu kariéru. Či ste ostrieľaný pracovník alebo len nováčik, nikdy svojim kolegom nevešajte na nos týchto päť vecí.

Negatívne pocity v súvislosti s prácou či inými kolegami

Keďže sú sociálne média s nami v podstate na každom kroku, býva po príšernom dni v práci veľmi lákavé posťažovať sa svojim on-line priateľom. Vyvarujte sa toho. Hoci máte súkromie vo vašom profile dôkladne nastavené, je to priveľký risk. Nič negatívne v spojení s vašou prácou, kolegami či firmou, v ktorej pracujete tam nedávajte. Radšej sa vyrozprávajte partnerovi či najlepšej priateľke.

Pozor na kontroverziu

Diskusie o kontroverzných témach, ktoré dokážu vzbudiť mnoho emócií, ako politika či náboženstvo na pracovisko nepatria. Z podobných rečí určite nevzíde nič dobré, ba čo viac môžu spôsobiť medzi spolupracovníkmi rozkol alebo niekoho uraziť.

Zdravotné problémy

Zdieľanie zdravých zvykov ako cvičenie počas obednej prestávky vám v práci môže priniesť len pozitívne reakcie, no vyhnite prezrádzaniu svojich zdravotných problémov, súčasných i minulých. Okrem iného môžete uviesť svojich kolegov do pomykova a takisto si pokaziť vyhliadky na povýšenie, pretože je možné, že na základe zdravotného stavu vás budú podceňovať.

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstockphotos.com

Rodinné záležitosti a rodinné problémy

Keď sa neustále sťažujete, aká zlá je situácia u vás doma, zrejme sa kolegovia nehrnú, aby s vami sedeli počas obeda. Negatívne naladení ľudia nie sú príjemná spoločnosť, no dajte si pozor aj na prílišné prezrádzanie detailov o pozitívnych stránkach vášho osobného života. Z úspechov v spálni sa môžete tešiť, no vaši kolegovia o nich skutočne vedieť nemusia.

Koľko zarábate

Možno dúfate, že keď sa podelíte o svoje platové detaily, zistíte koľko zarába váš kolega, no radšej sa o to nepokúšajte. Odhalenie výšky finančnej odmeny môže medzi pracovníkmi spôsobiť zášť a rozbroje.

„Nikdy nehovorte o veciach, o ktorých by nemala vedieť vaša matka, váš nadriadený a kňaz!“
Viac o téme: Zdravie Život Tajomstvo Osobný Detaily Informácie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: usnews.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy