Staňte sa obľúbencom v práci i v spoločnosti: 7 tipov, ktoré vám zaručia popularitu

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Možno vám to nikdy nenapadlo, ale schopnosť byť sympatický sa dá naučiť. Postačí ak zapracujete na niekoľkých sociálnych zručnostiach, ktoré sú základom emočnej inteligencie. Prinášame sedem tipov schopné spraviť najobľúbenejšieho človeka v práci i na každej oslave práve z vás.

Udržujte očný kontakt

Začať s týmto zvykom môžete kedykoľvek, nepotrebujete tréning ani špeciálne schopnosti. Postačí záväzok, že sa komunikačným partnerom budete pozerať do očí.

Mobil nechajte vo vrecku

Nevyťahujte ani nekontrolujte telefón, kým sa schôdzka či stretnutie neskončí. Nenechajte sa rozptyľovať a dávajte pozor

Oslovujte menami

Najbližšie keď vás niekto pozdraví a osloví krstným menom, zapamätajte si ten skvelý pocit a doprajte ho aj ostatným. Ak máte problém priradiť si mená k tváram, skúste niekoľko trikov. Napíšte, alebo si ich s niečím asociujte. Taktiež pomáha, ak si hneď po predstavení meno zopakujete najprv nahlas a potom dvakrát v mysli.

Usmievajte sa

Nepodceňujte silu úsmevu. V kontakte s okolím používajte pozitívnu reč tela.

Dbajte na správne potrasenie rukou

Nestláčajte príliš silno a jednoznačne nedovoľte, aby vaša ruka vyzerala ochabnuto a mľandravo ako mŕtva ryba. Výskumy dokazujú, že ľudia sa podvedome rozhodnú, či ste im sympatickí do niekoľkých sekúnd, a preto na prvom dojme dosť záleží.

Počúvajte

K počúvaniu ľudí vo svojom okolí pristupujte majúc na mysli, že zatiaľ čo ste narodili s dvoma ušami, ústa ste dostali len jedny.

Počúvajte aktívne

Počúvať len tak naoko nestačí. Aktívne počúvanie zahŕňa štyri kroky, a teda vypočutie, pochopenie, vyhodnotenie a reakciu, nezabudnite.

Viac o téme: Schopnosť Sympatický Obľúbený Naučiť sa
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: quora.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy