Poradíme vám, ako sa brániť proti bossingu na pracovisku

Bossing je v Zákonníku práce definovaný ako porušenie zásady rovnakého zaobchádzania so všetkými zamestnancami.Bossing je v Zákonníku práce definovaný ako porušenie zásady rovnakého zaobchádzania so všetkými zamestnancami. Zdroj: thinkstock.com

Ako sa môže zamestnanec brániť voči zamestnávateľovi v prípade bossingu? Zamestnanec je zámerne preťažovaný prácou a v stresovom vypätí robí chyby a nestíha termíny.

 

Poradňa: Pri riešení každého problému je nutné poznať jeho príčinu a na základe toho ďalej postupovať. Príčinou vzniku bossingu môže byť mnoho, ale dá sa povedať, že všetky vychádzajú z jednej podstaty- z osobnosti bossera. Príčinou jeho správania môže byť jeho postavenie (v prípade, že ide o spoločnosť, kde je hierarchická organizácia), alebo jeho správanie vyplýva z jeho neprispôsobilosti v sociálnom prostredí, či neschopnosti zvládať stres a toto je spôsob útočníkovho vyventilovania sa. Môže však vychádzať aj zo skrytej agresivity, prípadne zo strachu zo straty zamestnania, alebo jednoducho pre nesympatie voči obeti bossingu.

Pri každej konfliktnej situácii v živote by sa človek mal pozrieť na to, kde a či on sám urobil chybu, ktorá všetko spôsobila. V prípade bossingu však obeť už nevie prísť na to, čím sa previnila. Na vyvolaní mobbingu má obeť väčšinou minimálnu „zásluhu“. Krokom k riešeniu tejto situácie na pracovisku je: netolerovať ju!

Tolerovať môžeme povahy a nálady kolegov, nie však bossing, ktorý je v podstate cieleným útokom. Niektoré štáty majú túto problematiku definovanú a jej riešenia rozpracované legislatívne, Slovensko sa však takýmto dokumentom ešte pochváliť nemôže. Vychádzať môžeme však zo Zákonníka práce, kde je bossing definovaný ako porušenie zásady rovnakého zaobchádzania so všetkými zamestnancami.


Prečítajte si viac: Zákonník práce


Prvým reálny riešením je zvážiť odchod z práce. Pokiaľ však niečo také neprichádza do úvahy, je nutné dať najavo útočníkovi, že takéto zaobchádzanie s vašou osobou nebudete tolerovať. Vhodné je porozprávať sa o tom aj na porade, nie len medzi štyrmi očami, ale v prítomnosti kolegov a svedkov, objektívnych pozorovateľov.  Nie je hanbou, ak sa o útočníkovom správaní voči vám, porozprávate s inými kompetentnými vo firme, napr. s personalistom. Hans-Jürgen Kratz, ktorý sa problematike bossingu a mobbingu venuje veľmi podrobne aj vo svojich knihách, zhrnul do jednej vety riešenie a prevenciu:

„S čím väčším odporom sa mobbér stretne, tým menší je problém.“

Odpovedala: Silvia Langermann z Coaching-poradňa.sk

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk.

Viac o téme: Pracovisko Šikanovanie Mobbing Zamestnanec Šéf Bossing
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Poradňa, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy