7 vecí, ktoré robia nadpriemerne úspešní ľudia cez víkend

Odpočívate cez víkend? Alebo sa naopak snažíte dohnať stratený čas, a venujete sa rôznym aktivitám, pre ktoré nezostalo v týždni miesto, tak, ako to robia úspešní ľudia? Jedna vec je byť úspešný a druhá byť výnimočne úspešný. Na to, aby sme sa ale mohli zaradiť do druhej kategórie, musíme byť ochotní na sebe pracovať. Čo robia úspešní ľudia inak? Mnoho ľudí víkend berie ako čas na povaľovanie, vysoko úspešní ľudia ale majú iný pohľad na vec.

 

  1. Úspešní ľudia vstávajú cez víkend skoro
    Nie vždy to ide tak jednoducho. Generálny riaditeľ spoločnosti Apple vstáva každý deň vo trištvrte na štyri. Každý deň, teda - aj cez víkendy. Nie je úplne dobre hovoriť si, že pretože je víkend, máme nárok na to ležať v posteli do obeda. Samozrejme, každý niekedy potrebuje poriadny odpočinok. Najúspešnejší ľudia ale vedia, že čas je pre každého to najcennejšie.
  2. Úspešní ľudia čítajú
    K tomu asi nie je moc potreba niečo ďalšie dodávať. Jednoducho - nečítate? Tak čítajte! Potom môžete napríklad aj vydať vlastnú knihu.
  3. Úspešní ľudia sa venujú svojim koníčkom
    Ak chceme byť úspešní, nemôžeme celý život stráviť len prácou. Tí najúspešnejší vedia, že je potrebné sa medzi prácou aj baviť.
  4. Úspešní ľudia sú cez víkend "offline"
    Veľa z nás musí byť na príjme aj cez víkendy. Alebo nie? Mnoho ľudí na víkend vypína mobily, internety a ... no, však to poznáte. Chce po vás zamestnávateľ, aby ste boli online stále? A aký je jeho celkový prístup k zamestnancom? Je dôležité si nájsť dostatok skutočne voľného času, aby ste mohli "vypnúť".
  5. Úspešní ľudia sú cez víkend so svojou rodinou
    S rodinou, priateľmi... Čo viac si môže človek priať?
  6. Úspešní ľudia cez víkend športujú
    V zdravom tele zdravý duch. Tí najúspešnejší ľudia športujú nielen počas týždňa, ale aj cez víkend. Nemusíte podávať profesionálne výkony, ale aj dvojhodinová prechádzka sa počíta. Premýšľate o fajn športe? Skúste jogu pre začiatočníkov.
  7. Úspešní ľudia si robia plán na nadchádzajúci týždeň
    Aby vás v pondelok pracovné povinnosti nezahltili hneď ráno, urobte si v nedeľu večer to-do list najdôležitejších vecí, ktoré bude potrebné zariadiť.

A ako trávite víkendy vy?

Viac o téme: Peniaze Oddych Práca Ľudia Úspech Víkend
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, jobs

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy