5 zvykov najbohatších ľudí, ktoré vás prekvapia

Mark Zuckerberg, Bill Gates a Warrena Buffetta (zľava)Mark Zuckerberg, Bill Gates a Warrena Buffetta (zľava) Zdroj: Koláž/Sita

Nie všetci milionári sveta žijú podľa pravidiel. Niektorí búrajú konvencie a napriek svojmu majetku zostávajú pri zemi a správajú sa ako ostatní ľudia. Viete, o ktorých je reč?

Ľudia majú tendenciu zovšeobecňovať. Zovšeobecňujú aj v prípade bohatých ľudí, ktorých všetkých hádžu do jedného vreca. Čo však stojí za ich bohatstvom a úspechom? Aj keď peniaze nie sú vždy meradlom úspechu, väčšine tých, ktorí ich majú, sa v živote a v kariére darilo. Niečo však pre to museli urobiť. Možno sú vytrvalejší na ceste za dosiahnutím cieľa, možno zvládajú stres lepšie ako ostatní ľudia a možno iba na nich lepšie vplýva neviditeľná vesmírna energia.

Síce aj milionári sú len ľudia z mäsa a kostí, niektoré ich zvyky vás môžu zaskočiť. Akoby naozaj spadli z vesmíru. Ktorí milionári najviac prekvapili a prečo?

  1. Plávajú proti prúdu
    Milionári nikdy neplávajú s prúdom. Zoberme si príklad Warrena Buffetta, ktorý zveľadil svoj majetok nákupom investícií a podnikov, z ktorých všetci chceli zutekať. Bill Gates odmietal pracovať na type programov, na ktoré sa všetci zameriavali. Chcel vybudovať niečo nové, čo ľudí ani nenapadlo, že by mohli niekedy potrebovať. Aj keď ostatní nechápu vašu víziu, choďte si za ňou a jedného dňa poukážete na to, že ste si zvolili správne.
  2. Sú skromní
    Hovorí sa, že tí, čo zarábajú veľa peňazí, môžu aj veľa míňať. Super rýchle automobily či lety do vesmíru sú maniermi iba bohatých obchodníkov. Nie všetci milionári však svoje bohatstvo vystavujú druhým na obdiv a žijú na veľkej nohe. Šéf spoločnosti Facebook, Mark Zuckerberg, ktorého majetok sa odhaduje na 33 miliárd dolárov, jazdí na automobile za 30 tisíc dolárov. Majetok Azima Prema, predsedu spoločnosti Wipro Limited, sa odhaduje na 12,2 miliardy dolárov, napriek tomu stále jazdí na najlacnejších autách a na služobných cestách dokonca používa dopravný prostriedok – rikšu.
  3. Robia obyčajné veci
    Milionári si môžu dovoliť platiť upratovačku vo svojom dome, domácu paniu, ktorá by sa starala o ich domácnosť, alebo šoféra, ktorý by ich vozil do práce, oni sa však radšej rozhodnú žiť skromnejšie. Predseda spoločnosti Dish Network, Charlie Ergen, ktorého majetok sa odhaduje na 16,3 miliardy dolárov, si každý deň nosí do práce vlastný obed. Byť zaneprázdnený ešte neznamená byť bezradný alebo lenivý. Viacerí sa zhodujú v tom, že často musia rozhodovať o svojom čase, či budú zarábať peniaze oni, alebo dajú zarobiť radšej druhým.
  4. Väčšinou pohoreli na začiatku
    Neexistujú milionári, ktorí by uspeli v každom jednom obchode, transakcii či investícii, ktorú uskutočnia. Každý človek zažíva neúspech, výnimkou nie sú ani milionári. Na rozdiel od obyčajných ľudí má však neúspech milionárov úplne iný rozmer. Veľa z nich pochopilo, že neúspech je nevyhnutnou súčasťou cesty za úspechom.
  5. Starajú sa o seba viac ako bežní ľudia
    Sú miliardári, ktorí ani s pribúdajúcimi rokmi nestrácajú chuť podnikať a investovať. 90-ročný David Murdock, predseda spoločnosti Dole Food, povedal, že sa túži dožiť veku 125 rokov. Za svoju dlhovekosť vďačí každodenného cvičeniu - jazdeniu na koni, cvičeniu jogy a strečingu. Viacerí z miliardárov dokonca zastávajú názor, že príjem potravín nedokážu obmedziť, ale čo dokážu spraviť pre svoje telo, je zvýšiť športové aktivity počas dňa.
Viac o téme: Miliardári Milionári Zvyky Najbohatší ľudí sveta
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Foto: Koláž/SITA, Zdroj: inc.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy