O životné šťastie vás pripravujú zlozvyky: 10 zmien, ktoré treba spraviť v 30-tke

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

V dvadsiatke si ľudia zvyknú osvojiť kopu zlozvykov ako spávanie doobeda či prehnané míňanie na najnovšie trendy. Tridsiatka je ideálnym vekom na to, aby sa ich zbavili a naučili sa držať správnych rozhodnutí. Ak chcete v živote dosiahnuť osobné i profesionálne naplnenie, inšpirujte sa radami od skutočných ľudí s reálnymi skúsenosťami.

Prestaňte fajčiť

Ak zvyknete fajčiť, okamžite s tým prestaňte. Škody, ktoré ste napáchali už neodčiníte, ale ľudia, ktorí sa tohto zlozvyku zbavia pred štyridsiatkou majú o 90% nižšie riziko úmrtia než tí, čo nie.

Choďte spať a vstávajte v rovnakých časoch každý deň

Chodiť do postele a vstávať v rovnakom čase vaše telo nastaví na správny spánkový cyklus a vy sa budete budiť každé ráno čulí a oddýchnutí. Hoci je víkendové vyspávanie lákavé, nepodľahnite a uvidíte, že organizmus si po istej dobe zvykne.

Začnite pravidelne cvičiť

Hýbte sa koľko vládzete. Nezáleží na tom či si vyberiete prechádzky, bicyklovanie, beh, turistiku alebo plávanie, no zvoľte niečo, čo vás bude baviť. Keď sa totiž približujeme k štyridsiatke, začíname strácať svalovú hmotu.

Choďte za svojimi snami

V tridsiatke nastáva ten najvyšší čas začať si plniť svoje životné ciele. Túžite po vlastnom dome, deťoch, či chcete napísať knihu? Vyberte si niečo a podniknite kroky, aby ste sa snu priblížili.

Prestaňte sa ponáhľať a dokumentujte svoj život

Skúste si písať denník alebo na dokumentáciu každodenných radostí a strastí použite fotografie. Vyventilujete tak napätie z negatívnych situácii a tie dobré si môžete pripomínať.

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstockphotos.com

Vážte si, čo máte

Ak ste spokojní s tým, čo ste dosiahli, budete mať šťastnejší život. Štúdie naznačujú, že ak si vážite všetko, čo máte zvyšuje to váš pocit šťastia a znižuje množstvo negatívnych pocitov.

Prestaňte si myslieť, že musíte urobiť šťastným každého

Mali by ste si uvedomiť, že  nie ste povinní urobiť všetkých šťastnými. Vyberajte si s kým trávite čas a ak sa k vám niekto nespráva pekne, nemusíte sa ani vy. Buďte slušní, ale nemíňajte energiu na ľudí, ktorí si to nezaslúžia.

Neporovnávajte sa s ostatnými

Hoci neviete robiť všetko, čo vaši súrodenci, či priatelia, prestaňte si to vyčítať. Zamerajte sa skôr na zlepšovanie svojich schopností a nestrácajte čas porovnávaním sa s ostatnými.

Prestaňte mínať na zbytočnosti a začnite sporiť

Pokiaľ ste tak ešte neurobili, založte si sporiaci účet s dobrým úrokom. Nemusíte si odkladať veľa, ale raz budete za ušetrené peniaze vďační.

Odpúšťajte sám sebe

Všetci robíme chyby, každý deň a veľa. Prestaňte sa zameriavať na tie svoje, napravte ich a posuňte sa v živote ďalej.

Viac o téme: Zmena Šťastie Život Naplnenie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: quora.com; Foto: thinstockphotos.com
 
Staršie správy
Staršie správy