Prvá práca dnešných miliardárov. Pozrite sa, ako začínali

Donald Trump, David Murdock a Michael Dell (zľava)Donald Trump, David Murdock a Michael Dell (zľava) Zdroj: Koláž/Sita

Aj dnes úspešní ľudia nejako začínali. Bohatí a slávni sa nestali zo dňa na deň. Veľa z nich cestu za úspechom nemali vydláždenú. Začínali v obyčajných zamestnaniach. Warren Buffet si začať šetriť prvé peniaze ako dieťa vďaka roznášaniu novín a známa moderátorka Oprah Winfrey pracovala ako predavačka v obchode.

 

Richard Branson

Britský podnikateľ, miliardár a filantrop

Richard Branson, šéf Virgin Galéria fotiek (8) Zdroj: internet
Branson pred založením značky Virgin, začínal ako amatérsky chovateľ vtákov a arborista. Keď mal jedenásť rokov, aj spolu so svojim kamarátom Nikom Powellom začali chovať papagáje a predávať ich spolužiakom. Keď však vtáky začali rýchlejšie rásť, než ich stíhali predávať, snažili sa ich predať na iných trhoch. To bolo v období letných prázdnin. S blížiacimi sa Vianocami vymysleli ďalší biznis – zasadili jedličky a pred Vianocami ich plánovali predávať. Avšak králiky im zničili stromčeky skôr, ako vyrástli.


Warren Buffett

Americký investor a štvrtý najbohatší muž sveta

Warren Buffett, americký investor Galéria fotiek (8) Zdroj: SITA
Jeho majetok sa odhaduje na 58,2 miliardy dolárov, ktoré prevažne získal prostredníctvom holdingovej spoločnosti Berkshire Hathaway. Aj on však nejako začínal. Keď mal Buffet štrnásť rokov, každé ráno strávil roznášaním novín Washington Post. V tom istom roku investoval 1200 zarobených dolárov do 40 akrov pôdy.

Barack Obama

Americký prezident

Americký prezident Barack Obama. Galéria fotiek (8) Zdroj: TASR
Obama vyrastal na Honolulu a tu začala aj jeho prvá brigáda. Pracoval ako zmrzlinár, naberal zmrzlinu pre zákazníkov.

 

Oprah Winfrey

Americká moderátorka a vydavateľka časopisu

Úspešní ľudia Galéria fotiek (8) Zdroj: SITA
Majetok Winfrey sa dnes odhaduje na skoro 3 miliardy dolárov. Avšak prv, než sa dostala na vrchol, snažila sa robiť všetko, čo je prišlo do cesty. Keď žila so svojim otcom v Nashville, ako teenegerka začala pracovať v obchode s potravinami, hneď vedľa holičstva svojho otca.

 

Michael Dell

Zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Dell

Michael Dell, zakladateľ a Galéria fotiek (8) Zdroj: SITA
Michael Dell začínal so svojou prvou brigádou vo veku dvanásť rokov, kedy umýval riady pre čínsku reštauráciu. Dnes sa jeho majetok odhaduje na skoro 15 miliárd dolárov a patrí medzi najbohatších ľudí sveta. Zbohatol vďaka rozkvetu osobných počítačov a dnes musí udržať tempo s podnikovými technológiami a cloudovými riešeniami.

 

David Murdock

Americký obchodník

David Murdock, americký obchodník Galéria fotiek (8) Zdroj: SITA
David Murdock pracoval najskôr na čerpacej stanici a neskôr bol povolaný do armády. Bol dokonca považovaný za dyslektika, on však všetkým dokázal, že vie „rozmnožiť“ jediný dolár. Najprv si otvoril rýchlu jedáleň a neskôr vybudoval vlastné realitné impérium. Jeho majetok sa dnes odhaduje na 2,4 miliardy dolárov.

 

Donald Trump

Americký obchodný magnát a investor

Donald Trump, americký obchodný Galéria fotiek (8) Zdroj: SITA

Keďže Trump odmalička vyrastal ako dieťa bohatých rodičov, otec ho chcel naučiť hodnote peňazí. Brával ho na stavbu, kde mali s bratom za úlohu zbierať prázdne fľaše zo sódy a za predané peniaze mali nakúpiť plné fľaše. Ako sám povedal, nenarobil sa, ale to ho naučilo vážiť si peniaze.

 

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 8
Viac o téme: Oprah winfrey Barack obama Richard branson Miliardári Warren buffett Prvá práca Prvý job
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Zdroj: businessinsider.com, Foto: Koláž/SITA

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy