Nenechajte sa nemilo prekvapiť: Toto je hlavný znak, že vás čaká výpoveď

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Výpoveď nikoho nepoteší, situácia je však ešte horšia, pokiaľ ste to vôbec nečakali. Väčšina ľudí totiž ani netuší, že šéf ich plánuje vyhodiť. Odborníci na kariéru tvrdia, že existujú viaceré neklamné znaky, ktoré vám napovedia, že onedlho skončíte bez práce.

Lynn Taylorová, národná expertka na pracoviská a autorka, hovorí, že snáď najsilnejším indikátorom výpovede sú viaceré formálne varovania týkajúce sa vášho správania  a výkonu od šéfa. Predtým však očakávajte slovné pokarhania, opakované vysvetlenia postupov a nápravné opatrenia. Pravdepodobne svoju prácu nerobíte natoľko zle, aby ste si zaslúžili také množstvo kritiky, no keď sa vás nadradený rozhodne zbaviť, cestu si nájde.


Prečítajte si tiež: 9 vecí, ktoré odstrašia najlepších zamestnancov: Vaša výpoveď je zrejme šéfova chyba​


„Vo vzduchu budete cítiť chlad a ak budete vnímavejší, určite zbadáte aj mnoho iných príznakov,“ tvrdí  Taylorová. „Potom dostanete negatívne komentáre na svoju prácu v písanej forme,“ pokračuje. „Keď je písomné pokarhanie umocnené niekoľkými zlými hodnoteniami výkonu, celý výsledok je pravdepodobne nezvratný a vaše miesto je v jednoznačnom ohrození. Ak ste urobili všetko, čo ste mohli, zrejme je čas, aby ste diskrétne začali hľadať inú prácu.“

Viac o téme: Koniec Práca Znak Výpoveď Hlavný
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: businessinsider.com; Foto: thinkstockphotos.com
 
Staršie správy
Staršie správy