Napíšte si životopis, ktorý vás skutočne dostane na pohovor

Na čom najviac záleží, keď píšete životopis? Na tom, ako pôsobí ako celok. Fotku alebo grafiku totiž môžete ladiť do nekonečna. Personalistom však ide hlavne o to, aby sa z vášho životopisu dozvedeli všetko, čo potrebujú.

Inzerát pozorne čítajte, ale neprepisujte

"Požadujeme: výborné komunikačné zručnosti, vynikajúce znalosť Excelu, špičkové povedomie o novinkách na trhu." Niečo také možno čítate v inzeráte a hovoríte si, že keď to chcú, tak to majú mať. A do životopisu napíšete: Mám výborné komunikačné zručnosti, vynikajúce znalosti Excelu...

Pozor na to. Samochválou personalistu neohromíte. Že niečo skvele ovládate a ste odborníci, by o vás mali vypovedať predovšetkým výsledky, nie jedno pekné prídavné meno. To isté platí pre motivačný list. Nepíšte, že ste najlepší kandidát a do firmy sa výborne hodíte. Nechajte personalistu, nech to posúdi sám.

Ako najlepšie predáte prax

Najskôr ste už niekedy počuli, že životopis by sa mal ideálne vojsť na jednu stránku A4. Personalisti naozaj ocenia stručnosť a to, že dokážete vypichnúť to hlavné. O čom má zmysel sa rozpísať, je prax. Tá je vašou vizitkou. O niečo viac sa teda rozpíšte o skúsenostiach, ktoré ste získali za posledných 5 - 10 rokov. Staršie skúsenosti spomeňte skôr okrajovo.

A ešte ďalší tip: vypichnite najmä prax u posledných troch zamestnávateľov, ďalšie skúsenosti popíšte stručnejšie. Aby životopis pôsobil prehľadne, pomôžte si odrážkami. V dlhých vetách sa personalisti zbytočne strácajú. Ku každej pracovnej skúsenosti napíšte 3 - 6 odrážok. Spomeňte ako náplň práce, tak výsledky a úspechy, ktoré ste dosiahli.

Dôležité sú konkrétne príklady. Je dobré vedieť vyjadriť svoje skúsenosti číslami. Keď obchodník uvedie, že mal na starosti komunikáciu s klientmi, plnenie nastavených cieľov a prípravu zmlúv, je to obyčajné. Keď ale napíše, že sa každý týždeň stretol s desiatimi klientmi a ciele mal nastavené na dva 70 tisíc eur ročne, je to hneď o niečom inom.

Viac si verte

Ale čo keď si myslíte, že žiadne takéto výsledky nemáte? Nepodceňujte sa. Mnoho ľudí má pocit, že keď niekto bol asistentka alebo recepčná, tak v práci vlastne nič nerobil. Aj tu sa dá byť v životopise viac konkrétny. Stačí sa len zamyslieť nad tým, čo v práci tých osem hodín robíte: komunikujem s klientmi, pripravujem zasadačky...

Napríklad účtovníčka môže spomenúť, že do firmy prišla kontrola z finančného úradu, ale nič nenašla. Keď jedna napíše, že robila faktúry a druhá sa pochváli, že jej finančná kontrola nemala čo vytknúť, je asi jasné, ktorú skôr pozvú na pohovor.

Čo sa oplatí upraviť

Každá firma je trochu iná a zamestnávatelia môžu klásť dôraz na iné veci, aj keď sa jedná o tú istú profesiu. Rozdiely si môžete ľahko všimnúť už po prečítaní inzerátov. Životopis by ste mali vždy trochu upraviť na mieru konkrétnemu zamestnávateľovi. Netreba to prepísať celé, ale zmeniť napríklad 5% obsahu. Ak firma požaduje niečo, čo máte, napíšte to hneď na úvod a neschovávajte to medzi riadkami.

Čo môžete zdôrazniť? Záleží na požiadavkách firmy. Môže to byť znalosť konkrétnych programov, skúsenosť s oslovovaním nových klientov, vodičský preukaz.

Ako váš životopis pôsobí?

Personalistov najviac zaujíma to, čo viete a aké zručnosti môžete do firmy priniesť. Práve tieto informácie by mali byť z vášho životopisu zrejmé na prvú.

Napríklad, že ste účtovník s osemročnou praxou, ovládate tie a tie programy a máte skúsenosť s vedením menšieho tímu. Pár viet tohto typu môžete kľudne napísať rovno na začiatok životopisu, ešte pred osobné údaje. Takéto zhrnutie personalistu zaujme a navnadí ho na ďalšie čítanie.

Je váš životopis práve taký? Otestujte to. Dajte životopis prečítať kamarátovi alebo niekomu z rodiny a požiadajte ho, nech v troch vetách zhrnie, čo si zapamätal. Podobný dojem si najskôr odnesie aj personalista

Viac o téme: Práca Životopis Cv Resumé
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, careersidekick
 
Staršie správy
Staršie správy