10 tipov ako si vytvoriť perfektný profil na LinkedIn-e

Ako si vytvoriť perfektný profil na sociálnej sieti LinkedIn Ako si vytvoriť perfektný profil na sociálnej sieti LinkedIn Zdroj: thinkstock.com

Sociálne siete sú dnes v kurze aj pri hľadaní si práce. Kto si dá záležať na perfektnom vyplnení LinkedIn profilu, má sčasti vyhraté. Prinášame vám 10 rád, s ktorými zatraktívnite svoj online životopis a stanete sa zaujímavými pre personalistov a potenciálnych zamestnávateľov.

V online prostredí nájdete nástroje od výmyslu sveta, vďaka ktorým sa môžete prezentovať. A keďže dnes je všetko na webe, aj pri hľadaní práce vám pomôže, keď sa prispôsobíte tomuto trendu a predstavíte sa svetu na profesionálnych sociálnych sieťach. LinkedIn je veľmi známou platformou, prostredníctvom ktorej máte šancu oslniť personalistov, ak si dáte záležať na perfektnom vyplnení profilu.

Ako si vytvoriť perfektný Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstock.com

Pri zhotovovaní virtuálneho životopisu by sme sa podľa Jima Durbina, headhuntera v online prostredí, mali zamerať na týchto 10 vecí:

 

  1. Vyberte si vhodnú fotografiu: Na obrázku by mala byť zobrazená vaša tvár bez toho, aby sa na obrázku neobjavil niekto iný. Muži by mali mať oblečené slušnú košeľu alebo polokošeľu a ženy by sa mali vyhnúť šatám bez ramienok. Dôležité je aj dobré svetlo a pozadie na fotografii, ktoré nemusí byť len snehobiele.
  2. Použite výstižný titulok: Vymyslite si titulok vystihujúci to, čo chcete, aby o vás čitatelia vedeli ako prvé. Mal by byť stručný a pútavý, no hlavne by mal čo-to o vás napovedať.
  3. Súhrn napíšte pútavo a zrozumiteľne: Krátky súhrn o vás by mal byť napísaný zrozumiteľným a jednoduchým jazykom akoby ste sa rozprávali s konkrétnym človekom. Pridajte aj niečo zaujímavé a sústreďte sa na to, čo chcete čitateľom o sebe prezradiť – čo hľadáte a čo robíte.
  4. Ukážte svoju prácu: LinkedIn umožňuje využívať možnosti pridávania odkazov, prezentácií, videí, dokumentov či fotografií odkazujúcich na vaše pracovné skúsenosti. Takto môžete ukázať svoje skúsenosti v konkrétnej podobe, zamestnávatelia tak získajú ucelenejšiu predstavu o vašich schopnostiach.
  5. Dajte si pozor na gramatiku: Znie to ako klišé, ale na gramatiku si dajte obzvlášť pozor. Ak máte problém s pravopisom, radšej sa pozrite do slovníka alebo požiadajte niekoho známeho o kontrolu textov.
  6. Využite odporúčania: Ak máte v profile uvedené aj odporúčania od známych, a tiež potvrdenia vašich znalostí a schopností, je to pri hľadaní práce veľký bonus.
  7. Prelinkujte svoj profil: Pridajte si do profilu linky na svoje blogové príspevky alebo na profily na ďalších sociálnych sieťach. Využite aj iné webové stránky, na ktorých sa môžete prezentovať a prepojte ich s LinkedIn-om. Prelinky na webové stránky, kde sa predstavujete v širších súvislostiach doplnia váš profil na LinkedIn-e a majú význam najmä pre tých, ktorí sa o vás chcú dozvedieť ešte viac. Na svoju prezentáciu môžete využiť bezplatné stránky, napríklad about.me
  8. Pravidelne aktualizujte svoj profil: Nemajte strach zasahovať do titulku či súhrnu na pravidelnej báze. Dopisujte do profilu nové informácie, a upriamte tak pozornosť na svoj neustály progres.
  9. Nezabudnite uviesť kontakt na seba: Detaily tvoria celok, pripojenie telefónneho čísla alebo e-mailovej adresy je drobnosťou, no pri hľadaní práce veľmi dôležitou. Ak zapôsobíte na personalistov, budú vás chcieť kontaktovať – nezabudnite preto na doplnenie kontaktných údajov.
  10.  Uveďte, kde máte záujem pracovať: Uistite sa, že ste do profilu umiestnili aj informáciu o tom, kde hľadáte zamestnanie. Máte tak možnosť nájsť si prácu aj mimo svojho bydliska.
  • Autor: © Zoznam
  • LinkedIn, LinkedIn profil, sociálne siete
  • Zdroj: Text: mifi, Zdroj: Quora.org

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy