5 rozhodujúcich faktorov, ktoré vám odhalia, či máte zostať alebo ísť ďalej

Peniaze síce nie sú všetko, ale patria k rozhodujúcim faktorom, či príjmete novú pracovnú ponuku.Peniaze síce nie sú všetko, ale patria k rozhodujúcim faktorom, či príjmete novú pracovnú ponuku. Zdroj: thinkstock.com

Zostať alebo prijať novú pracovnú výzvu? Možno si práve pokladáte takúto otázku. Od ďalšieho kroku závisí vaša budúcnosť, preto zvážte všetky faktory.

Nikde nie je napísané, že kariérny postup si zabezpečíte tým, že sa budete pohybovať z jedného zamestnania do druhého. Je to však pravdepodobné, ak vidíte, že v aktuálnej spoločnosti sa nemáte kam posunúť a nemôžete vzdelanostne rásť, že zmenu nutne potrebujete. 

Zmena zamestnania znamená posun a veľa zamestnancov od zmeny očakáva prilepšenie si. Či už prilepšenie vo forme platu, kariérneho rastu, vzdelávacieho systému alebo podmienok na pracovisku. Zmena však nemusí byť vždy pozitívna.

Ak sa momentálne nachádzate na „rázcestí“, či zostať v aktuálnom zamestnaní, alebo zmeniť prácu, mali by ste zvážiť všetky plusy a mínusy práce prv, než sa rozhodnete, kam budú smerovať vaše ďalšie kroky.

Prinášame vám 5 rozhodujúcich faktorov:

  1. Plat
    Ak plánujete zmenu zamestnania a zostávate v rovnakom odbore, ľahšie sa vám porovnávajú platové podmienky na novej pracovnej pozícii. Hovorí sa o nepísanom pravidle, že v ďalšom zamestnaní by ste si v žiadnom prípade nemali platovo prihoršiť. Minimálne by ste si mali prilepšiť o 5 až 10 percent z aktuálneho mesačného platu. Rozhodujúcim faktorom môžu byť aj odmeny, príspevky alebo trinásty plat v novej spoločnosti. Peniaze síce nie sú všetko, ale patria k rozhodujúcim faktorom.
     
  2. Zapojenie pracovníkov
    Čím viac sú pracovníci doslova vtiahnutí do aktivít a rozhodovacích procesov, tým viac prirodzene inklinujú k firme. Možno vám na začiatku práce v aktuálnej spoločnosti sľúbili, že sa budete môcť podieľať na navrhovaní vzdelávacích procesov a navštevovaní rôznych zaujímavých konferencií, ktoré sa týkajú vášho odboru, ale počas viacerých rokov ste sa nestreli s pochopením. Vaša iniciatívna vyšla vždy nazmar a už ste si povedali, že nebudete hádzať „hrach na stenu“. Ak je toto jeden z dôležitých faktorov, prečo chcete odísť z aktuálnej spoločnosti, zistite si dopredu, akým spôsobom v novej firme pristupujú k inovatívnym a vzdelávacím aktivitám.
     
  3. Existujúci vs. budúci kolegovia
    Ako teraz vychádzate so súčasnými kolegami alebo tímom, s ktorými spolupracujete? Aký máte pocit z budúcich kolegov, keď ste vstupovali do novej firmy na pohovor? Keďže v práci strávite pomaly viac času, ako so svojou rodinou, mali by ste sa v pracovnom kolektíve cítiť príjemne.
     
  4. Firemná kultúra
    Vyhovuje vám firemná kultúra v spoločnosti? Súhlasíte s hodnotami firmy a pracovnou morálkou? Je dôležité, aby ste nešli sám proti sebe a pracovali v spoločnosti, s ktorou máte spoločné hodnoty. Je pravda, že veľa vecí nemôžete dopredu vedieť, ale iba odhadnúť na základe správania zodpovednej osoby, ktorá s vami uskutočnila pohovor.
     
  5. Príležitosť na rast
    Rastové príležitosti sú v spoločnosti všade tam, kde sú i vzdelaní zamestnanci a vedenie. Hlavne ľudia, s ktorými budete denne prichádzať do kontaktu by vás mali vzdelanostne potiahnuť vpred. Váš šéf by mal byť vašim vzorom. Je preto ideálne, aby ste sa počas pohovoru rozprávali s budúcim nadriadeným, s ktorým budete pri práci v kontakte. Iba tak ľahšie zistíte, či máte príležitosť rásť.

Ilustračné foto Galéria fotiek (3) Zdroj: thinkstock.com

Viac o téme: Rady Zmena zamestnania Faktory Zmena práce
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Foto: Thinkstock.com, Zdroj: Mashable.com; Ted.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy