3 jednoduché spôsoby, ako byť v práci šťastnejší

Väčšinu nášho dospelého života trávime v práci, takže má zmysel robiť všetko, čo je v našich silách, aby bol náš pracovný život trochu šťastnejší. Ak potrebujete pracovný život trochu okoreniť, nebojte sa toho a vyskúšajte tieto tipy.

Nastavte si ciele

Definícia úspechu je "postupná realizácia zadaného cieľa alebo ideálu" podľa amerického motivátora a autora Earla Nightingalea. Sme tiež najšťastnejší, keď uspejeme a dosahujeme, takže ak neviete, kam smerujete, nie je vždy jasné, či ste vôbec niečo dosiahli. Pokrok sa rovná šťastie, preto je pre dosiahnutie spokojnosti v práci rozhodujúce stanovenie cieľov. A nemusia to byť veľké ciele. Malé týždenné a denné ciele sú rovnako dôležité, aby vám poskytli pocit pokroku a pomohli vám vybudovať hybnú silu k vašim veľkým cieľom.

Vytvorte týždenný plán

Ste vystresovaný a ochromený? Ak áno (a dokonca aj keď nie), musíte sa najprv spýtať: "Mám plán?". Ak vaša odpoveď znie: "Nemám čas urobiť si plán!" Potom okamžite spomaľte. Keď nemáte čas na vypracovanie plánu, je to isté znamenie, že ho naozaj potrebujete. Nestrácajte mentálnu a emočnú energiu a snažte sa držať všetky tieto informácie vo vašej hlave. Premýšľajte o poslednom dni, než odídete na dovolenku - ak ste ako väčšina ľudí, urobíte veľa práce práve v tento deň.

Prečo? Máte konečný termín a máte zoznam vecí, ktoré sa musíte urobiť, než vyrazíte. Nič vás nerozptyľuje, pretože presne viete, čo musíte urobiť a čo môžete nechať na ďalší deň. To je sila plánu. Ale zatiaľ čo plánovanie každý deň je skvelý začiatok, zameranie na stromy niekedy znamená, že neuvidíte les. Mohli by ste rýchlo vyraďovať veci, ale sú to správne veci? Preto potrebujete týždenný plán, ktorý je v súlade s vašimi cieľmi.

Prestaňte sa snažiť byť dokonalý

Jednou z najlepších rád je priznať si, že nikdy nebudete mať všetko hotové. Ale môžete si vybrať, čo urobíte a čo nie. Trávime toľko času a emocionálnej energie starosťami o "všetkých veciach, ktoré som ešte neurobil", ale život sa stáva oveľa šťastnejším, keď sa naučíte neriešiť nepodstatné veci. Najskôr urobte veľké veci a malé veci, ak môžete, nechajte tak.

Na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Taktiež sa môžete pridať do Facebook skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka ktorej pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách. Môžete si tiež vytvoriť Agenta na portáli Kariéra.sk. Vďaka službe Agent dostanete na váš email nové ponuky práce podľa vašich kritérií. Nemusíte tak prezerať denne stovky ponúk, Agent ich prezrie za vás.

Viac o téme: Pracovisko Triky Tipy Práca Šťastie Úspech Mentálne zdravie
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, themuse

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy