Chcete byť múdrejší? Tu sú 3 vedou overené cvičenia na mozog, ktoré si môžete vyskúšať už dnes

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Neuroplasticita je schopnosť mozgu meniť sa a prispôsobovať sa učením nových vecí. V ktorejkoľvek fáze svojho života, máte možnosť zvyšovať kapacitu vášho mozgu. Niektorí z najbohatších a najúspešnejších ľudí na svete, si uvedomujú neuveriteľnú hodnotu neuroplasticity a cvičia svoj mozog, aby ho udržiavali v čo najlepšej forme. Dnes si môžete vyskúšať tieto tri vedecké cvičenia.

 

 

 

Meditácia

Meditácia je technika, pri ktorej vyvíjate snahu pozorovať a kontrolovať svoje myšlienky, pocity a energiu. Pracuje sa tu s pozornosťou, sústredením a predstavivosťou. Veľké technologické spoločnosti, ako sú Google a Apple, ponúkajú čas na meditáciu, aby pomohli zamestnancom zlepšiť prácu na pracovisku. Ak si nájdete pár minút denne na vyčistenie vašej mysle a premýšľanie, pomôže vám to pri stratégii a dosahovaní vašich cieľov.

Kartové hry a video hry

Hry, ktoré vyžadujú zručnosti pri riešení problémov, sú obzvlášť dobré pre váš mozog. Vedecká štúdia v roku 2014 zistila, že kartové a stolové hry sú výzvou pre váš mozog a zlepšujú aj duševný stav. Napríklad kartová hra bridž, je jedna z najnáročnejších kartových hier stimulujúcich mozog a je medzi ľuďmi v investičnom svete veľmi rozšírená.

A áno, počítajú sa aj videohry. Napríklad Elon Musk (Tesla, SpaceX) a Larry Page (Google) sú kamaráti, ktorí ich spoločne hrávajú. Podľa štúdie z roku 2017 môže hranie videohier meniť a zefektívniť mozgové oblasti zodpovedné za pozornosť a vizuospaciálne zručnosti.

Čítanie

Čítanie pomáha vašej mysli, aby zostala vyrovnaná a ostrá. Výskum o niektorých z najbohatších ľudí na svete, ktorý trval 26 rokov zistil, že jedna z aktivít, ktoré mali všetci spoločné, bolo čítanie. Zoznam benefitov, ktoré vám pravidelné čítanie vnesie do života je skutočne dlhý. Mentálna stimulácia, znížený stres, rozšírenie slovnej zásoby, nové vedomosti, zlepšenie pamäte, zlepšená schopnosť sústrediť sa a silnejšie analytické myslenie sú iba niektoré z výhod. Pozrite sa, či nemáte doma knižku, ktorú ste si zabudli prečítať.

Viac o téme: Mozog Cvičenie Sústredenie Múdrosť Inteligencia
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: businessinsider, Photo: Pixabay

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy