Večne meškáte? Zbavte sa zlozvyku rýchlo a ľahko

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Klára je skvelá, ale večne mešká. Kedykoľvek sa s ňou dohodnete na stretnutí a ona vám povie čas, vždy sa objaví o pol hodiny neskôr, inak to je len výnimočne. Vždy však má výhovorku –stretnutie sa pretiahlo, doprava bola hrozná alebo vo firme bol blázinec. Klára je ten posledný, otrávene vyzerajúci jednotlivec, ktorý sa do lietadla dostane tesne predtým, než sa zatvoria dvere. Tá, čo sa ospravedlňuje sadajúc si v kine pred vás desať minút po začatí filmu. Ona je človek, ktorý vtrhne na rokovanie pár minút po tom, čo sa už všetci predstavili. Poznáte ju, však?

Nekončí sa to však pri tom. Kláre je nutné napísať aspoň päť emailov, kým od nej dostanete odpoveď. Ona je práve ten zákazník, ktorému musíte telefonovať, aby nezabudol zaplatiť faktúru či nestíhajúci partner alebo dodávateľ privážajúci materiály až po termíne. S ľuďmi ako Klára sa stretávate každý deň a dokonca ich môžete mať aj radi. Ich činy však nie sú zlaté ani nepredvídateľné, sú sebecké! Ľudia ako Klára jednoducho nerobia, čo sľúbili, v procese nechávajú všetkých čakať a neraz spôsobujú aj bolesti hlavy. Patríte k nim aj vy?

Ste ako Klára? Vždy meškáte, či nikdy nedodávate tovar načas ako ste sľúbili? Stáva sa vám, že obviňujete počasie, autá, deti, počítače, vášho šéfa či ekonomiku? Vždy sa nájdu príčiny. Dobrou správou je, že tento problém dokážete vyriešiť. Skúste si predstaviť, že práve vy ste tá osoba, ktorá prešľapuje na mieste v mraze už hodinu.

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstockphotos.com

Pokiaľ vás opäť nechala čakať, opýtajte sa jej jednoduchú otázku: „Klára, čo keby som ti povedal, že mám pri sebe milión eur v hotovosti a čaká len na teba, stačí, že na zajtrajšie stretnutie prídeš načas. Prídeš zajtra ako sme sa dohodli?“ Samozrejme, že odpoveď by bola áno. Keby na ňu čakal milión prišla by zrejme o hodinu skôr. Cestu by si naplánovala, určite by ukončila aj dôležitý telefonát len aby stretnutie stihla. Dokonca by si priniesla knihu či noviny, aby sa nenudila, kým prídete.

Milióny ľudí robia každý deň všetko preto, aby prišli na dohodnuté stretnutia načas a nenechali iných čakať. Prečo to Klára nedokáže? Dôvod je prostý, meškanie si sama vyberá. Ona je paňou vlastného času a ak by mala správnu motiváciu ako napríklad milión dolárov, dokázala by prísť načas.

Chcete znova meškať? Nemusíte. Stačí sa len sám seba opýtať: „Čo keby tam na mňa čakal milión eur ak stihnem tú schôdzku, let, telefonát či zasadnutie?“ Ak sa na každý záväzok pozriete z tejto perspektívy a dáte si záväzok, že už nebudete meškať, nikdy sa vám to už nestane.

Viac o téme: Stretnutie Zlozvyk Neskoro Meškať Zabúdať Ponáhľať sa
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: entrepreneur.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy