Povestné šťastie si občas aj na vola sadne: 7 tipov ako ho prilákate

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Väčšina logicky uvažujúcich a praktických dospelých vám povie, že šťastie neexistuje a ak nad tým uvažujeme realisticky, musíme potvrdiť pravdivosť ich výroku. Neexistuje kúzlo alebo špeciálna novinka, ktoré vám môžu nejakým spôsobom zvýšiť pravdepodobnosť, že sa dostanete k peniazom alebo znížiť šancu, že si v najbližšom daždi nezabudnete dáždnik. Vo svojej podstate však šťastie môže existovať, teda ak ho definujete ako nádej, že na vás čakajú dobré veci.

Skúste si uvedomiť, že väčšina vecí, ktoré sa nám stávajú nie sú náhodné, ale sú produktom našich každodenných návykov. Napríklad keď si nešťastne zamknete kľúče v aute, nie je to „smola“, ale jednoducho ste sa nesústredili na to, čo ste práve robili a nechali ste svoju zaneprázdnenosť či zamyslenosť, aby vás odpútala od momentálnej činnosti.

Kvôli tejto korelácii návykov s možnými výsledkami, dokážete zvýšiť svoje „šťastie“ hŕstkou malých zmien vo vašich denných zvykoch.

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstockphotos.com

7 zvykov, ktoré vám pomôžu prilákať šťastie:

  1. Čítajte alebo pozerajte správy
    Ak sa ocitnete v zápche môžete nadávať na nedostatok šťastia, alebo sa môžete z ranných novín dozvedieť o hromadnej nehode na diaľnici a vybraťe sa inou trasou.
  2. Venujte pozornosť svojmu okoliu
    Venujte pozornosť detailom, ktoré vám pomôžu odvrátiť zbytočné negatívne situácie. Pokiaľ ste príliš zameraný na jeden problém, je možné, že vám ujdú ďalšie, ktoré môžu prerásť do obludných rozmerov.
  3. Vstávajte skôr
    Skoršie vstávanie vám pomôže obmedziť zbytočné ponáhľanie sa a ak vyrazíte zavčasu, máte vyššiu šancu, že vás podarí stretnúť šťastie.
  4. Denne cvičte
    Pravidelný pohyb dokáže zabrániť rôznym ochoreniam a i rôznym komplikáciám z nich vyplývajúcich.
  5. Majte otvorenú myseľ
    Na problémy pozerajte s otvorenou mysľou a šťastie si vás už ľahko nájde.
  6. Nestavte všetko na jednu kartu
    Či už premýšľate o finančných možnostiach alebo ide o vzťahy, nikdy sa nespoliehajte len na jednu investíciu alebo jediného známeho. Udržujte dobré vzťahy s kolegami a svoje peniaze vložte do rôznych obchodov, aby ste neboli nemilo prekvapení.
  7. Zamerajte sa na pozitíva
    Optimisti majú jednoducho viac šťastia. Nie preto, že by sa k nim ľudia správali inak, ale kvôli tomu, že sú schopní chytiť všetky príležitosti za pačesy.
Viac o téme: Tip Šťastie Smola Prilákať
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: inc.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy