8 vecí, ktoré by mal každý stihnúť do ôsmej ráno: Robíte ich aj vy?

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Život je rušný a niekedy sa môže zdať priam nemožné posunúť sa smerom k svojim snom. Pokiaľ máte prácu na plný úväzok a deti, je to ešte ťažšie. Ako sa to dá dosiahnuť? Ak si každý deň nevybojujete čas na zlepšovanie a pokrok, bezpochyby svoj sen stratíte vo vákuu našich stále viac preplnených životov. Než sa nazdáte budete starý a premýšľať, kde sa všetok ten čas podel.

Ako Harold Hill povedal: „Nahromadíte dosť zajtrajškov a zistíte, že vám nezostlo nič  iba veľa prázdnych včerajškov.“

Prehodnoťte svoj život a skončite s prežívaním

Skúste prehodnotiť  svoj celý prístup k životu, zjednodušiť ho a vrátiť sa späť k základom. Problémom väčšiny ľudí je, že ich životy sú naplnené až po okraj, často neesenciálnymi, ba až triviálnymi vecami, a potom nemajú dostatok času, aby vybudovali niečo zmysluplné. Jednoducho len prežívajú. Robíte to aj vy?

Mnoho z nás je ako trocha masla roztretá na príliš veľkom chlebe a nanešťastie, ten chlieb nie je ani náš ale niekoho iného. Len málokto si nájde čas na to, aby vzal svoj život do vlastných rúk.

Len generáciu dozadu bolo pre ľudí prirodzené žiť podľa niečích pravidiel. Dnes však existuje rastúce kolektívne vedomie, že aj s množstvom práce a účelom môžete žiť každú chvíľu svojho života podľa seba. Vy ste strojcami svojho osudu. Vy ste zodpovední. Vy rozhodujete, priam musíte rozhodovať, pretože ak to nespravíte, urobí to za vás niekto iný – pamätajte, nerozhodnosť je zlým rozhodnutím.

Vďaka vhodnému rannému režimu sa váš život rýchlo zmení. Vyzerá to ako dlhý zoznam, no v skutočnosti je to veľmi jednoduché.

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstockphotos.com

Do ôsmej ráno skúste stihnúť týchto osem vecí:

  1. Zobuďte sa
    Doprajte si zdravých sedem hodín spánku a nebojujte s budíkom. Pomôže to nielen vášmu fyzickému ale aj psychickému zdraviu.
  2. Nabuďte sa
    Spoľahnite sa na modlitbu či meditáciu, ktoré vás pozitívne naladia do dňa.
  3. Rozhýbte sa
    Ak chcete patriť medzi šťastných, produktívnych ľudí, zvyknite si na pravidelné cvičenie a nebojte sa poriadne zabrať.
  4. Doprajte si správne jedlo
    Žiadne uhľohydráty! Zabudnite na rožky, žemle či sladké pečivo a doprajte si každé ráno aspoň 30 gramov proteínu. Vydržíte dlhšie sýti a prospeje to vášmu metabolizmu.
  5. Pripravte sa
    Zatnite zuby a doprajte si rýchlu studenú sprchu. Povzbudíte svoj lymfatický, obehový i tráviaci systém. Oblečenie si vyberte a pripravte večer, aby ste zo sprchy mohli skočiť rovno doň.
  6. Inšpirujte sa
    Obyčajní ľudia vyhľadávajú zábavu, tí mimoriadni možnosti vzdelávania a učenia. Väčšina úspešných sveta prečíta aspoň jednu knihu za týždeň.
  7. Sústreďte sa
    Každý deň si prejdite zoznam vecí, ktoré máte v pláne urobiť. Nezabúdajte  si pripomenúť ani na svoje dlhodobé ciele, aby ste ich neustále mali na mysli.
  8. Posuňte sa bližšie k cieľu
    Urobte za deň aspoň jednu vec, ktorá vás posunie bližšie k vytúženému cieľu.
Viac o téme: Raňajky Ráno Režim Cvičiť Zvyk Rutina Stihnúť
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: businessinsider.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy