Osloboďte sa od techniky ešte dnes: Vydržíte 7 dní aj vy?

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Ako často kontrolujete svoj mobil a sledujete dianie na sociálnych sieťach, keď uprostred čakania v rade nemáte dve minúty, čo robiť? Bez toho, aby sme si to uvedomovali, sme neustále prepojený s technikou a svojim mozgom odopierame vzácne chvíle nudy a pokoja, ktoré si zaslúžia. Ak chcete nakopnúť tvorivé myslenie, musíte občas vypnúť, a preto je nuda dôležitá.

Napriek tomu, že technológia nám uľahčuje životy, niekedy je pozitívne dať si od nej pauzu. Vyskúšajte túto výzvu a výsledkami budete určite prekvapení.

Skôr než sa do plnenia výzvy pustíte, stiahnite si aplikáciu, ktorá bude monitorovať ako často telefón používate. Majitelia mobilov so systémom Android ocenia Break Free aplikáciu a tí s iPhonmi aplikáciu Moment. Mali by ste ich mať nainštalované aspoň týždeň, aby ste nadobudli predstavu o množstve času, ktorý trávite s mobilom v ruke a zároveň vám pomôžu sledovať pokrok.

DEŇ 1, Nechajte telefón vo vrecku

Počas cestovania hromadnou dopravou, čakania na zastávke, alebo prechádzania cez ulicu nevyťahujte mobil z vrecka alebo kabelky.

DEŇ 2, Dnes žiadne fotografie

Ignorujte Instagram a dnes jednoducho nespravte žiadne fotky. Skúste sa na svet pozerať cez vlastné oči, nie cez fotoaparát vášho telefónu.

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstockphotos.com

DEŇ 3, Odstráňte „tú“ aplikáciu

Vyberte aplikáciu, na ktorej ste maximálne závislí a jej používaním strácate najviac času. Vymažte ju.

DEŇ 4, Oznámte to svetu

Na svojich sociálnych sieťach publikujte správu, že sa snažíte zamerať na off-line projekty a doprajte si aspoň hodinku bez techniky, ignorujúc všetkých a všetko, čo nehorí.

DEŇ 5, Pozorujte

Svoj čas bez techniky strávte premýšľaním a hodnotením momentálne stavu.

DEŇ 6, Buďte kreatívni

Vymyslite si projekt, alebo sa pusťte do toho, ktorý už dlho odkladáte. Neklaďte medze fantázii a kreativite.

DEŇ 7, Realizujte

Projekt, ktorý ste si vybrali zrealizujte. Namaľujte obraz, napíšte poviedku, čokoľvek sa vám zažiada. Určite budete prekvapení z toho, ako ľahko sa vo vašej od techniky oddýchnutej hlave rodia nápady.

Viac o téme: Kreativita Mobil Výzva Pauza
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: live.fastcompany.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy