Benefity ako v zahraničí: Čo všetko môžete získať na Slovensku?

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Zamestnávateľ môže pracovníkom ponúknuť rôzne finančné a nefinančné služby, aby ich motivoval alebo im uľahčil život. Takéto výhody sa nazývajú benefity a v súčasnosti ich ponúkajú mnohé slovenské spoločnosti. Hoci trend ich poskytovania medzi slovenskými firmami rastie, nie každý má možnosť užívať si ich. O aké výhody niektorí pracujúci prichádzajú?

Nadštandardná starostlivosť i poistenie

Medzi najobľúbenejšie benefity patrí preplácanie nadštandardnej zdravotnej starostlivosti, úrazové a doplnkové dôchodkové poistenie či kompenzácia práceneschopnosti, ktoré pre zamestnancov predstavujú praktickú pomoc. Medzi pozitívne príklady v oblasti benefitov sa zaradila aj spoločnosť L'Oréal, ktorá svojim zamestnancom v rámci programu "Share & Care" zabezpečuje aj pravidelné lekárske prehliadky vrátane kontroly materských znamienok a kurzy na odbúravanie stresu. Efektívnou možnosťou ako pomôcť pracovníkom je aj doplnkový systém životného poistenia, ktorý umožní tzv. odškodnenie rodinným príslušníkom v prípade smrti zamestnanca až do výšky 24 platov či poistenie trvalej invalidity.

Výhody pre rodičov

Pomoc od zamestnávateľa zvyknú dostávať aj rodičia. Pre uľahčenie starostlivosti o deti môžu pracujúce mamy a otcovia požiadať o pružný pracovný čas, prácu z domu či stlačenie pracovného týždňa na menej ako päť dní. Firemné jasle a škôlky síce zatiaľ rozšírené nie sú, ale zamestnávatelia často poskytujú finančné príspevky. V spoločnosti L'Oréal ženy, ktoré odídu na materskú dovolenku, budú počas prvých 14 týždňov stále poberať plný plat a neskôr im je k dispozícii aj firemná škôlka spolovice platená spoločnosťou.

Ak ich stále nemáte, ozvite sa

K nesporným výhodám patria aj stravné lístky, firemné auto či mobil. Niektorí zamestnanci vedia oceniť aj príspevky na kultúrne podujatia, športové aktivitypreplácanie vzdelávacích kurzov. Pokiaľ benefity vo vašej spoločnosti ešte nemáte, nemusíte sa so situáciou zmieriť. Skúste sa porozprávať so svojim nadriadeným a navrhnite mu aká výhoda by bola pre vás a vašich kolegov najvhodnejšia. Dobrým argumentom môžu byť aj informácie o benefitoch v konkurenčných firmách.

-reklamná správa-

Viac o téme: Práca Zamestnanec Firma Zamestnávateľ Spoločnosť Benefit Výhoda Benefity L'Oréal
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: PR článok; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy