7 vecí, ktoré vám zvýšia motiváciu v práci

Nachádzajte motiváciu každý jeden deň.Nachádzajte motiváciu každý jeden deň. Zdroj: thinkstock.com

Často bojujete so sebou samým? Neviete sa nakopnúť do práce? Niekedy sa stačí premôcť, naštartovať vnútornú silu a ani sa nenazdáte a veľkú časť roboty máte za sebou. Stojí za tým motivácia.

 

Máte ju pred očami, ale musíte iba rozšíriť zreničky dokorán. Naštartovať sa môžete už zrána, hneď ako otvoríte oči.

Vaše ciele musia byť také veľké, aby vás ráno vytiahli z postele a motivovali vás,“ hovorí svetoznámy autor kníh o neurolingvistickom programovaní Paul McKenna .

Motivácia by sa nemala stratiť ani počas cesty do práce alebo počas dňa, kedy do cesty prichádzajú rôzne prekážky a splnenie cieľa sa oddiaľuje. Ani v takomto prípade však netreba strácať nádej a naďalej čeliť výzve.

Ľudia často hovoria, že motivácia nevydrží. Rovnako ako kúpeľ, preto sa odporúča dávať si ho denne,“ povedal Zig Ziglar, americký spisovateľ a motivačný rečník.


Mohlo by vás zaujať: Odkladáte úlohy na neskôr? Možno trpíte prokrastináciou



Problémom viacerých ľudí je odhodlať sa k vykonaniu pracovnej úlohy. Ako radí organizátorka Konferencie Happy Company 2015 Lýdia Sirotová, niekedy sa stačí rozhodnúť pustiť sa do práce aspoň na pätnásť minút, hoci sa nám aj nechce. Po chvíľke sa rozhýbeme a veľkú časť práce máme za sebou. Prečítajte si aj ďalšie motivačné rady, ktoré vás môžu nakopnúť.
 

  1. Uveďte dôvody, prečo je pre vás motivácia dôležitá
    Napíšte si nie to, prečo by ste sa mali pustiť do práce a vytrvať, ale prečo je pre vás dôležitá. Napíšte si výhody, ktoré získate z toho, keď projekt či úlohu zrealizujete, a zároveň koho a ako to môže pozitívne ovplyvniť. Prípadne si zoznam vytlačte a dajte na viditeľné miesto.
  2. Pracujte na dôležitých veciach
    Opýtajte sa samého seba: Ako bude vyzerať môj život o päť rokov, ak neurobím to, čo je dôležité? Koho to ovplyvní a ako? Niekedy nás negatívne dôsledky vedia pekne nakopnúť.
  3. Porovnajte sa ... so sebou
    Porovnávanie sa s pokrokom a úspechom iných ľudí zabíja motiváciu. Sústreďte sa na seba, na svoj pokrok, na to, kam ste sa v priebehu času svojím úsilím dopracovali.
  4. Začnite to robiť a motivácia sa pridá
    Niekedy sa stačí rozhodnúť pustiť sa do práce aspoň na pätnásť minút, aj keď sa nám nechce. Hoci na začiatku bez nadšenia a mechanicky, po chvíľke sa však veci rozhýbu a zrazu máte za sebou kus roboty.
  5. Dajte si do tela
    Pohyb je vždy fajn, dodáva telu endorfíny a čerstvú energiu.
  6. Spomeňte si, čo všetko sa vám už podarilo
    Keď stratíte motiváciu, je ľahké sústrediť sa na svoje zlyhania a prehry. Preto si na pár minút sadnite a spomeňte si na svoje úspechy. Napíšte si, čo všetko sa vám podarilo.
  7. Doprajte si oddych
    Niekedy sme nemotivovaní, lebo sme jednoducho unavení. Možno náš časový plán nebol realistický alebo pracujeme oveľa viac, ako sme si mysleli, že bude potrebné. Oddýchnite si aspoň na pár hodín, získajte nadhľad a dobite si baterky.

O motivácii, cieľoch, výzvach a o prístupe k úspechu bude 14. mája na Konferencie Happy Company 2015 rozprávať moderátorka a speakerka Adela Banášová. Poodhalí, ako sa vzdať dobrého a vykročiť do prostredia, kam cítite, že máte ísť.

Viac inšpiratívnych rád si príďte vypočuť osobne na 3. ročník Konferencie Happy Company 2015 14. mája do Divadla Aréna v Bratislave. Na Konferencii Happy Company 2015 sa dozviete aj to, ako sa stať vedomým tvorcom šťastia v práci pre seba či firmu a nie vystresovanou obeťou rýchlo sa meniaceho sveta. Príďte sa inšpirovať tými najlepšími vo svojej oblasti pôsobenia. Diskutovať na témy, napríklad ako pracovať na svojom úspechu a neprísť pri tom o zdravie a rodinu či ako sa oslobodiť od strachu a pracovať s emóciami i telom, prídu aj ďalší charizmatickí spíkri, ako sú Adela Banášová, moderátorka, Ľuboš Fellner, zakladateľ BUBO Travel Agency, Evita Urbaníková, majiteľka Evitapress, Peter Vidovič, spoluzakladateľ portálu modrykonik.sk, zakladateľka Start-up Awards a správkyňa investícií Neulogy Ventures Michaela Jacová či Mário Radačovský, umelecký šéf baletu Národného divadla Brno, alebo Michal Andrejco, zakladateľ 1. kliniky celostnej medicíny Medante, a Petr Fridrich, zakladateľ Smíchologie & FunBiz.

Lístky na konferenciu si môžete zakúpiť prostredníctvom portálu Predpredaj.sk.

Viac o téme: Konferencia Motivácia Happy company Lýdia sirotová Motivácia v práci
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Video: YouTube.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy