Pondelok ráno: 10 vecí, ktorými môžete začať úspešný pracovný týždeň

Pondelky ráno sú najkritickejšie dni z pracovného týždňa.Pondelky ráno sú najkritickejšie dni z pracovného týždňa. Zdroj: thinkstock.com

Pondelky ráno sú najkritickejšie dni z pracovného týždňa. Keď si predstavíte, čo všetko vás daný týždeň čaká a víkend je na míle vzdialený, nie je to najpozitívnejšia predstava. Je to, akoby ste sa vrátili z ríše snov opäť do reality.

Pokiaľ si uvedomíte, že sa opäť nachádzate v práci a dostanete sa do zabehnutého kolobehu pracovných povinností, nejaký čas vám to potrvá. Ak však získate kontrolu nad svojím správaním, porazíte váš stereotyp. Prekvapte sami seba novými  činnosťami, ktoré vás môžu po víkende naštartovať.

 

Zoberte si príklad od úspešných ľudí. Ako začínajú pondelok ráno?

  1. Deň začínajú skôr a cvičia
    Ak chcete byť produktívni, musíte sa k produktivite doslova dokopať a prispieť k zvýšeniu endorfínov. Hormón šťastia vám zaručí dobrú náladu a lepšiu chuť do návalu povinností.Dokážete si ho zvýšiť napríklad ranným cvičením.
     
  2. Prichádzajú do práce skôr
    Ako sa hovorí, ranné vtáča, ďalej dokráča. Platí to dvojnásobne v prípade skorého ranného vstávania. Keď máte problém so skorým ranným vstávaním, predstavte si, čo všetko stihnete vykonať po skorom odchode z práce. Budete sa tešiť z možnosti naplniť svoj deň inými, než pracovnými aktivitami.
     
  3. Začnú deň nečakanými úlohami
    Úspešní ľudia očakávajú neočakávané v pondelok ráno. Po príchode do práci určia priority svojim pracovným úlohám a podľa ich dôležitostí sa púšťajú do ich vykonania.
     
  4. Hneď pri vstupe do kandelárie prehodia pár slov s kolegami
    Úspešní ľudia nezabúdajú na komunitu, v ktorej pracujú. Príchod pondelok do práce je najlepším časom, kedy nadviazať krátky rozhovor s kolegami a spýtať sa ich, čo zaujímavého zažili počas víkendu. Po krátkej konverzácii sa lepšie púšťa do práce.
     
  5. Stanovia si nové ciele na daný týždeň
    Každý týždeň by ste mali mať pred sebou nejaký pracovný cieľ, ktorý chcete dosiahnuť. Najlepší deň na začatie nových vecí je práve pondelok.
     
  6. Vizualizujú si úspech
    Vizualizácia je jedna foriem, ako je možné dosiahnuť úspech. Ten, kto si vie predstaviť pozitívne výsledky vo svojich projektoch, ich aj rýchlejšie dosahuje.
     
  7. Odpisujú na dôležité emaily
    Úspešní ľudia rozdeľujú prijaté pracovné emaily na dôležité  a menej dôležité. Tie urgentné vybavia hneď z rána v prvej várke a tie menej dôležité vybavia po dokončení dôležitých pracovných úloh.
     
  8. Vykonajú najnáročnejšie úlohy
    Je pravda, že tie najnáročnejšie pracovné úlohy sú doslova odstrašujúce.  Keď viete, čo vás čaká, radšej vykonávate menej náročné úlohy a na tie náročnejšie vám zostane menej času a nakoniec im musíte spraviť pod väčším stresom. Úspešní ľudia majú na to riešenie. Najprv sa pustia do náročnejších úloh a potom do menších.
     
  9. Sú schopní povedať nie
    V pondelok ráno budete mať pravdepodobne veľa rozptýlenia – nové emaily, telefonáty, stretnutia, ranné kávičky, atď. Úspešní ľudia však vedia povedať nie aj svojim kolegom, neznamená to však, že by im nepomohli s riešením problému.
     
  10. Sú sústredení
    Aby sa úspešní ľudia mohli stopercentne venovať svojim pracovným povinnostiam, „odstavia“ svoj mozog od myšlienok a udalostí z predchádzajúceho víkendu a koncentrujú sa iba na prácu, ktorá je pred nimi.
Viac o téme: Práca Aktivity Úlohy Pondelok Multitasking Úspešní ľudia Pracovný týždeň Tasking
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider.com, Text: ami, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy