Chcete byť kreatívni? Inšpirujte sa úspešnými ľuďmi a ich podivnými činnosťami

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Každý človek si dobíja baterky iným spôsobom a inšpiruje sa rôznymi vecami, ktoré z neho „vydolujú“ kreativitu. Niekto sa dobíja neustálou pracovnou činnosťou, až do úplného vyčerpania, iného inšpiruje prostredie márnice a ďalšieho ku kreativite môže doviesť neresť.

Podľa harvardského psychológa Shelleya Carsona excentrickí ľudia majú tendenciu byť viac kreatívni. Je viac pravdepodobné, že urobia väčšinu vecí, ktoré sa vymykajú správaniu normálnych ľudí a svoje myšlienky sa neboja zrealizovať aj za cenu neúspechu. Keď sa pozriete na úspešných ľudí okolo vás, zistíte, že z ich podivnosti môžu čerpať výhody.

Pozrite sa na podivné správania úspešných ľudí:

  1. Skladateľ Ludwig van Beethoven
    Ludwig van Beethoven (1770 Galéria fotiek (6) Zdroj: thinkstock.com
    Ak zájdeme trochu do histórie zistíme, že jeden z najvplyvnejších skladateľov histórie bol inšpirovaný hlavne počas svojho kúpania. Jeho študent a zároveň sekretár Anton Schindler napísal, že skladateľ si doprial kúpeľ, počas ktorého na neho nalievali vodu z vedra a potom sa prechádzal po miestnosti a zapisoval si noty. Kúpeľ bol pre neho hlbokou meditáciou, počas ktorej ho nesmel nikto vyrušovať.
  2. Vynálezca Thomas Edison
    Thomas Edison (vľavo) Galéria fotiek (6) Zdroj: SITA
    Edison odmietal spánok, pokiaľ bol v plnom pracovnom nasedení. Spánok si nedoprial ani počas bežných dní, v priemere spal tri hodiny denne. Slávny vynálezca zdieľal názor, že spánok je iba dedičstvo z čias doby kamennej, je stratou času, vitality a príležitostí. Dokázal dokonca pracovať až 72 hodín. Po tomto čase už však potreboval odpočinok. Jeho pracovné nasadenie ho nakoniec doviedli k viacerým vynálezom – je vynálezca fonografu, alkalickej batérie, žiarovky a ďalších 1093 patentov.
  3. Šéfka Yahoo Marissa Mayer
    Marissa Mayer, CEO Yahoo Galéria fotiek (6) Zdroj: aceonaceon.net
    Marissa Mayer má plné pracovné nasadenie. Po odchode zo spoločnosti Google do Yahoo, v prvom týždni pracovala až 130 hodín. Ak by ste si chceli vytvoriť obraz o šéfke spoločnosti, najčastejšie ju nájdete s notebooku pri sebe. Aby však predišla syndrómu vyhorenia, každé štyri mesiace si berie týždňovú dovolenku.
  4. Spisovateľ Charles Dickens
    Charles Dickens Galéria fotiek (6) Zdroj: thinkstock.com
    Keby ste žili v dobe za Charlesa Dickensa,  stretli by ste ho na netradičnom mieste – v parížskej márnici, kde sa inšpiroval pohľadom na mŕtvoly. Často však zachádzal aj na miesta činu, kde boli páchané zločiny a hral sa na menšieho detektíva. Vďaka svojim zážitkom získaval najväčšiu inšpiráciu na písanie detektívnych poviedok.
  5. Maliar Francis Bacon
    Francis Bacon Galéria fotiek (6) Zdroj: thinkstock.com
    Britský umelec bol známy svojimi divnými portrétmi. V súkromnom živote žil na vysokej nohe. Fľaša vína, pivo a ďalšie nápoje boli jeho pomocníkmi na dosahovanie kreatívneho myslenia. Ako povedal za svojho života, jeho práca bola spájaná s "opicou" po záťahoch, ktorá mu pomohla, aby dostal na plátno prebytočnú energiu.

     
Fotogaléria k článku Počet fotiek: 6
Viac o téme: Kreativita Inšpirácie Nápady Osobnosti Excentrizmus Excentrickí ľudia Známi ľudia
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider.com, Text: ami, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy