Skvelá príležitosť úplne zadarmo: Študujte online so zahraničnými lektormi a získajte certifikát

Online vzdelávanie zadarmoOnline vzdelávanie zadarmo Zdroj: thinkstock.com

Študovať v zahraničí môžete aj z domu, a navyše úplne zadarmo. Túto možnosť ponúka online platforma Coursera. Na webovej stránke si stačí vybrať oblasť záujmu a vzdelávať sa spolu s ostatnými študentmi z celého sveta. Nájdite si kurz, ktorý vás zaujíma a učte sa od lektorov z univerzít z celého sveta.

Neustále vzdelávanie a nasávanie nových informácií vás posúva osobne, ale aj kariérne. Študovať v zahraničí si vyžaduje dlhé prípravy a ochotu investovať do štúdia. V online prostredí však nájdete možnosti, ako študovať zadarmo pod taktovkou zahraničných lektorov z rôznych univerzít. Zisťovali sme, ako to funguje a prinášame vám niekoľko rád.

Vďaka štúdiu v zahraničí sa ľahšie uplatníte na pracovnom trhu, no tento proces môže byť časovo a finančne náročný. Ak hľadáte spôsoby, ako sa ďalej vzdelávať a pátrate po zahraničných univerzitách, skúste zablúdiť na online vzdelávaciu platformu Coursera. Tá spolupracuje s top svetovými univerzitami a ponúka kurzy pre kohokoľvek, kto má záujem pridať sa. Výhodou tohto typu štúdia je finančná nenáročnosť, keďže zapojenie sa do kurzov je bezplatné. V prípade, že by ste chceli po absolvovaní kurzu získať certifikát, zaplatíte zaň, no pomerne prijateľnú sumu. Certifikát sa automaticky prepojí s vaším profilom na profesionálnej sociálnej sieti LinkedIn, čím sa zvýšia vaše šance na získanie práce.

Online vzdelávanie zadarmo Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstock.com

Ako funguje Coursera?

  1. V prvom kroku je potrebné navštíviť webový portál Coursera a následne sa na ňom zaregistrovať.
  2. Potom už vám nič nebráni v tom, aby ste si vybrali kurz, o ktorý sa zaujímate. V ponuke je celá škála odborov od umenia, cez biológiu, právo, matematiku, ekonomiku až po medicínu. Stačí si vyfiltrovať odbor a jazyk, v ktorom plánujete študovať a následne si vybrať zo zoznamu kurzov.
  3. Ku kurzom sú pripojené sylaby, odporúčaná literatúra či videá s prednáškami a kontrolnými kvízmi. Niektoré kurzy umožňujú aj priamu komunikáciu prostredníctvom videohovorov. Takýmto spôsobom je simulované klasické vyučovanie v triede, a vy tak máte možnosť interagovať s lektormi a spolužiakmi.
  4. Po absolvovaní kurzu máte možnosť získať certifikát, ktorý sa zobrazí vo vašom profile na sieti LinkedIn, čím si vylepšíte vaše skóre a zvýšite šance pri hľadaní zamestnania.

Coursera umožňuje študovať zadarmo viaceré kurzy rôzneho zamerania v jednom čase. Môžete sa tak naraz vzdelávať v akýchkoľvek smeroch, ktoré si sami vyberiete. V prípade, že získate certifikáty, preukážete, že máte rozhľad a zaujímate sa o rozličné oblasti.  

  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: Michaela Pavelková, Zdroj: coursera.org

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy