Doktorandský titul: za tri dni a cenu 38 eur

Čestný doktorát si môžete kúpiť na českom zľavovom portáli.Čestný doktorát si môžete kúpiť na českom zľavovom portáli. Zdroj: photl.com

Za peniaze sa dá kúpiť takmer všetko. Dokazuje to aj aktuálne prebiehajúca zľava na českých zľavových portáloch, ktoré ponúkajú získanie čestného akademického titulu bez štúdia a s minimálnym poplatkom.

Platíte si školné za štúdium na vysokej škole? Poplatky na externom štúdiu na štátnej škole alebo na súkromných školách sa môžu vyšplhať až na  2000 eur. Ak si túto sumu vynásobíte počtom rokov štúdia, dostanete pekne vysokú čiastku.

Čo by ste však povedali, ak by ste za tri dni dostali titul čestný doktorát (doktor honoris causa) za špeciálnu cenu 990 českých korún (38 eur)? Takúto možnosť ponúkajú zľavové portáli v Českej republike. Do dnešného dňa si ich už kúpilo okolo 800 zákazníkov. Nie sú však jediní, hlavne v Amerike je možné zakúpiť si viaceré tituly od rôznych amerických inštitúcii od 500 až do 1500 dolárov. Aj takýmto spôsobom si ľudia vylepšujú svoje životopisy.

Čestný titul, ktorý ponúkajú české zľavové portály, udeľuje americký inštitút Miami Learning Church & Institute. Doručia vám ho priamo domov aj s návodom, ako ho používať. MLCI je cirkevná spoločnosť, ktorá je registrovaná v Spojených štátoch amerických, kde má právo vydávať cirkevné tituly. Ich vystavenie a používanie pre občanov ČR nie je zákonom Českej republiky nijako obmedzené. Uvádzanie čestných titulov v občianskom preukaze je síce v západnej Európe a USA možné, ale český právny predpis túto možnosť vylučuje. Preto sa používanie tohto titulu odporúča používať v tejto forme: dr. h. c. Meno Priezvisko, (MLCI/USA).

Print Screen stránky MLCI Galéria fotiek (3) Zdroj: phdnow.us/cs
Print Screen stránky MLCI Galéria fotiek (3) Zdroj: phdnow.us/cs

 

Napriek tomu, že na miamskom inštitúte neštudujete, pretože nemá žiadnych študentov ani profesorov, môžete si vybrať, v akom odbore chcete získať titul. Jednoducho sa tak môžete stať odborníkom na tradičné odbory ako aromaterapia, astrológia, feng shui, gospelovú hudbu, homeopatiu alebo liečiteľstvo. Ďalšou možnosťou sú novodobé odbory ako facebookové poradenstvo, nové média, rocková terapia alebo sociológia elektronických médií. Nevybrali ste si ani z týchto odborov? Tak máte ešte na výber alkoholové a drogové poradenstvo, ufológiu, paranormálne aktivity, management mrhania času alebo wellness štúdia.

Oficiálny titul doctor honoris causa získavajú uznávaní vedci alebo prezidenti na základe štúdia. Tí si však diplom prevezmú na univerzitnej pôde a stávajú sa z nich akademici. Ľudia, ktorí si objednajú titul na zľavovom portáli získavajú tiež diplom, podľa vysokoškolského zákona (uvádza sa na zľavovom portáli) a je ho možné uvádzať vo firemnej a súkromnej komunikácií alebo na vizitkách. Nezamieňa sa však potom tento ľahko kúpený titul za akademický titul získaný na základe štúdia? Koľko „odborníkov“ ho začne používať?

Viac o téme: Česko Titul Česká Doktor Portál Doktorát Causa Získanie Čestný Republika ČR Akademický Zľavový Doktorandský Honoris Titulu
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy