Najlepšie platené pracovné miesta, na ktoré nepotrebujete žiadne skúsenosti

Vyšli ste pred nedávnom zo školy, prípadne si hľadáte si prácu, ale nemáte skúsenosti? Možno si myslíte, že vám to zabráni nájsť si slušne platenú prácu, ale nie je to pravda. Nie každá práca, na ktorú nie sú potrebné skúsenosti musí byť slepou uličkou. Zatiaľ čo mnoho profesionálnych kariér vyžaduje formálne vysokoškolské vzdelanie a dlhoročné skúsenosti, existujú aj dobre platené povolania, ktoré nevyžadujú vzdelanie ani skúsenosti. Niektoré z nich ponúkajú aj školenia a kurzy, ktoré vám s prácou pomôžu.

Rozvážač zásielok – Kuriér

Nadnárodné, regionálne aj lokálne spoločnosti potrebujú vodičov dodávok. Pokiaľ máte vodičský preukaz, máte možnosť pracovať pre jednu z týchto firiem. Mnohokrát ani nepotrebujete žiadne skúsenosti a tieto firmy často ponúkajú veľkú flexibilitu. Keď začínate ako vodič, časom sa vám tiež otvoria možnosti na iné pozície s ešte lepším platom. Nepotrebujete ani vlastné vozidlo, a v niektorých prípadoch môžete robiť donášky aj na bicykli alebo skútri.

Taxikár – vodič

Vďaka novele zákona, ktorá vstúpila do platnosti 1. apríla 2019, sa dnes taxikárom môže stať naozaj takmer každý. To, čo taxikára robí taxikárom, je najmä taxikárska koncesia alebo karta vodiča taxislužby. Pracovný čas je dlhý a často zahŕňa noci, víkendy a sviatky. No ak radi šoférujete a komunikujete s ľuďmi, môže byť toto povolanie tou správnou voľbou.

Spoločnosti ako Uber alebo Bolt nechávajú svojich zamestnancov jazdiť vlastné vozidlá. To môže znamenať viac peňazí pre vás. Navyše, pracovať môžete kedy chcete a platby sú bezhotovostné, nemusíte sa teda starať o manipuláciu s peniazmi. Šikovní vodiči si vedia prísť na slušné mesačné zárobky.

Barman

Na prácu barmana nepotrebujete formálne vzdelanie, ale mali by ste ísť do barmanskej školy. Práca za barom môže byť náročná, pretože každá zmena vyžaduje vysporiadanie sa s podguráženou verejnosťou z rôznych oblastí života. Na druhej strane môžete mať cez deň viac voľného času a ak robíte svoju prácu dobre, neminie vás ani často veľkorysé prepitné.

Realitný maklér

Stať sa realitným maklérom nie je úplne jednoduché, ale je pravdou, že na toto povolanie nepotrebujete konkrétne vzdelanie. Na všetko potrebné vás zaškolia priamo vo vašom novo zamestnaní. V realitách neexistuje takmer žiaden dix, ani TPP. Realitný makléri musia naozaj „makať“, no tí najlepší si dokážu zarobiť tisícky eur mesačne. Ak máte obchodného ducha a viete robiť s ľuďmi, táto kariéra môže byť pre vás.

Vodič nákladného vozidla

Väčšinu času strávite mimo domova, ale táto práca má aj svoje výhody. Firmy často ponúkajú dobrý plat a benefity, pričom sa vyžaduje len malá alebo žiadna predchádzajúca prax. Na riadenie veľkých nákladných vozidiel musíte byť vyškolení a licencovaní, ale väčšina vám s tým pomôže. Nie je ťažké zarobiť si aj 1500 € až 2000 € v čistom. Priemerná mzda vodiča dodávky či kamiónu na Slovensku je 1100 € v hrubom.

Krupiér

Ak chcete sa raz chcete presťahovať do Las Vegas a zarábať veľké peniaze, staňte sa krupiérom. Aj u nás na Slovensku, vás väčšie kasína bezplatne zaškolia a po úspešnom absolvovaní kurzu zabezpečia pracovné miesto. Požiadavky väčšinou zahŕňajú stredoškolský diplom, dobré zručnosti v oblasti služieb zákazníkom a komunikatívnosť. Navyše krupiéri často pracujú v luxusnom prostredí a sú slušne ohodnotení.

Na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Taktiež sa môžete pridať do Facebookovej skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka čomu pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách.

Viac o téme: Platy Skúsenosti Povolania Zamestnania Peniaze
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, careeraddict

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy